Četvrtak, 23. Maja 2024.
Puls Grada

Danas školica tambure u prirodi u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra

Gradski tamburaški orkestar obavještava sve zainteresovane da će završni koncert polaznika Školice tambure u prirodi biti održan u srijedu, 30. avgusta sa početkom u 18.00 časova u klubu „Pikolo“ u Karanovcu.

-Ovom prilikom vas pozivamo da prisustvujete završnom koncertu i zabilježite šta su to mladi tamburaši postigli tokom boravka u školici. Iako je većini polaznika ovo je bio prvi susret sa ovim instrumentom, uz stručni rad iskusnih pedagoga, te uz podršku starijih polaznika, ovi istinski početnici su pokazali da se za kratko vrijeme može ostvariti značajan napredak u muziciranju – navedeno je u saopštenju Gradskog tamburaškog orkestra.

Dodaju kako će svi polaznici školice tambure nastaviti bavljenje muzikom kroz Školu muzike „Branko Davidović“ pri Gradskom tamburaškom orkestru, koja u će u Domu omladine u Banjoj Luci otvariti vrata za sve mlade koji žele na kreativan i zabavan način da se bave muzikom.

-Oni najnapredniji će se pridružiti pripremnom sastavu Gradskog tamburaškog orkestra – dodaju organizatori.

Naime, od 26. do 31. avgusta u Klubu „Pikolo“ u Karanovcu, održava se Školica tambure u prirodi Gradskog tamburaškog orkestra.

Sa 16 mladih tamburaša, uzrasta osam do 16 godina rade profesori muzike Nikolina Babić iz Banje Luke i Zoran Bugarski iz Novog Sada, te Ljubinko Lazić iz Stare Pazove, Vlado Čatić iz Semeljaca i Slaviša Subotić iz Austrije.

U toku školice, eminentni muzički pedagozi rade kako sa početnicima, kojima je ovo prvi susret sa tamburom, tako i sa onim naprednijim, koji pohađaju napredni kurs.

Pokrovitelj Školice tambure u prirodi je Grad Banja Luka.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech