Četvrtak, 20. Juna 2024.
Kutak za roditelje Puls Grada

Za roditelje: Besplatne radionice o temi emocionalna pismenost

Udruženje građana „Zdravo da ste“ 4. oktobra u 18.00 časova u prostoru Društvenog centra Rosulje (Park „Mladen Stojanović“) organizuje radionicu na temu emocionalna pismenost.

-Naše emocije i emocije onih koji nas okružuju glavni su pokretači našeg ponašanja. Svakim našim postupkom upravlja neki osjećaj i upravo je zato važno razumjeti emocije. One se prenose, a emocionalna ponašanja se uče. Koliko smo mi odrasli emocionalno pismeni, važan je preduslov i za emocionalnu pismenost naše djece. Kao što je jezička pismenost osnov za čitanje i pisanje, emocionalna pismenost je osnova za razumijevanje i komuniciranje – navode organizatori u saopštenju.

Radionica je namijenjena roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta, te svima onima koji rade sa djecom i žele unaprijediti svoja znanja i vještine.

Cilj radionice jeste osnažiti odrasle da steknu uvid u važnost i snagu emocija, da nauče da lakše prepoznaju svoje i djetetove emocije i dobiju alate i vještine kako se bolje nositi sa ličnim i djetetovim emocijama

Voditelj radionice je Đurđica Jeličić, školski psiholog sistemski porodični psihoterapeut.

Prijave su otvorene do 03. oktobra do 20 časova. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, godište i kontakt telefon. Prijavu poslati na imejl: oc@zdravodaste.org

Učešće je besplatno, a Udruženje ovu aktivnost realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji zajednički finansiraju ambasade Švajcarske i Švedske u BiH, a provodi UNDP BiH.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech