Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Ljepota & Zdravlje Puls Grada

Banjaluka: Učenici mjerili pritisak i šećer starijim licima, ali i zasvirali

Učenici su imali gitaru i harmoniku pa su za starije osobe izveli nekoliko numera.

 

Učenici Medicinske škole u Banjaluci posjetili su Dom penzionera povodom 1. oktobra, koji je Međunarodni dan starijih osoba.

Prema riječima Nikoline Milišić, koordinatorke za praktičnu nastavu u ovoj školi, učenici ove škole u sklopu sekcije Crvenog krsta su upriličili ovu posjetu zajedno sa nastavnicima praktične nastave, pišu Nezavisne.

 – Korisnicima smo izmjerili pritisak i šećer, rekla je ona, a pripremili su i poklone u vidu društvenih igara, šah i domine, i korpu voća, skromno i u skladu sa mogućnostima.

 – U samoj posjeti smo imali gitaru i harmoniku pa smo izveli nekoliko numera, kazala je Milišićeva.

Kako pojašnjava, obilježavanjem Dana starih naglašava se potreba da se kod starih osoba smanji osjećaj da su zaboravljeni i marginalizovani, kao i da se istakne značaj mjera podrške starijim osbama.

 – Našom posjetom želimo da pošaljemo poruku da naši stariji nisu sami, da imaju nas i da smo tu za njihove potrebe, što i jeste primarni zadatak svih zdravstvenih radnika, navela je ona.

Kako kaže, cilj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba je skretanje pažnje javnosti na potrebe starijih, ali i jačanje veza sa mladim članovima društvene zajednice, te se na ovakav način razvija osjećaj solidarnosti i pažnje.

 – Starost nije bolest, već životno doba, zaključila je ona.

 

 

-školski.ba

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech