Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Kutak za roditelje

Otvoriće vam oči – najbolji saveti za veze od majki

Ne činite sada za njega ništa što ne želite da radite do kraja života, samo je jedan od iskusnih saveta. Ovo su najbolji saveti za veze od majki!

Majke su od davnina davale savete svojoj deci od toga šta da jedu, kako da se ponašaju i kada je hitno potrebno da se menja ta davno zastarela frizura.

Kada je ljubav u pitanju, neke mame usvajaju strogu politiku „ne pitaj, ne pričaj“, dok su druge upoznate sa svim tajnama veze svojih potomaka.

Čitaoci portala Your Tango podelili su ljubavne savete svojih majki (ili majčinskih figura) kako bismo mi ostali mogli da učimo od njih.

Najbolji saveti za veze od majki:

1. Poštenje, poštenje, poštenje

“U životu i u ljubavi, lako je znati šta je ispravno, a šta pogrešno.”

2. Provođenje vremena odvojeno je ključno

“Neko vreme u srednjoj školi ili na koledžu, bila sam luda za nekim i ona mi je rekla: ‘Kad odrasteš ne možeš biti sa osobom koju voliš sve vreme. Moraš da se navikneš da budeš razdvojena.’ To je bio dobar savet u to vreme. Sada izgleda kao zdrav razum; ne bi bilo zdravo biti sa osobom koju voliš sve vreme.”

3. Prošlost je važna

“Vaša pozadina vam pomaže ili vas povređuje. Ona je govorila o fotografisanju, ali to se odnosi i na ljubav.”

4. Ne činite sada za njega ništa što ne želite da radite do kraja života

“Moja svekrva radi sjajan posao prenoseći svoju ‘filozofiju ljubavi’ kroz svoje postupke. Veoma je pažljiva prema svom mužu. Dobro se brine o njemu i on je veoma ceni i poštuje.

Naprotiv, mama moje najbolje drugarice je rekla svojoj ćerki kada se uselila kod svog dečka: ‘Nemoj sada ništa da radiš za njega što ne želiš da radiš do kraja života.’ Dobra lekcija o postavljanju očekivanja i umirivanju ponašanja kada ste bezglavi i sve što želite je da negujete.”

5. Loši momci nisu pokazali sve što mogu

“Mama mi je rekla: ‘Pazi se loših momaka jer oni retko ispadaju dobri muževi’.”

6. Prihvatite ga takvog kakav jeste ili ga ostavite

“Ne možete promeniti svog partnera. Ili ga prihvatite takvog kakav jeste ili idite svojim putem.”

7. Uverite se da su zaista pravi pre nego što se obavežete

“Savet moje mame se u suštini svodio na ‘To je to. Jednom kada se oženiš, nikada ne možeš izaći’ i ‘Uverite se da ste istražili sve svoje opcije pre nego što se posvetite samo jednoj’.”

8. Novac ne boli

“Mama dobrog prijatelja je jednom slavno rekla da je jednako lako zaljubiti se u nekoga bogatog kao i u nekoga siromašnog.”

Izvor: 24sedam

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech