Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Auto Moto & Hi Tech Puls Grada

Vozači oprez zbog vjetra na području Banjaluke, Kneževa i Mrkonjić Grada

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz povremeno jake udare vjetra na području Banjaluke, Kneževa i Mrkonjić Grada, te je povećana opasnost od odrona i obrušavanja grana ili stabala na kolovoz, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srpske.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac, auto-put.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo, zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je signalizacija koja će do 15. novembra regulisati saobraćaj.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, lokacija MHE Bočac, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacija u toku je izmjena odvijanja saobraćaja.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do kraja godine obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Ulici put srpskih branilaca u Banjaluci, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije mosta preko Široke Rijeke, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme obustave, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka-Klašnice.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic-Jablanica, u mjestu Paprasko, i Tuzla-Kalesija, u mjestu Miljanovci, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

nezavisne.com

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech