Četvrtak, 22. Februara 2024.
Putovanja & Zanimljivosti

Robert Dacešin dobio diplomatski pasoš

Travel bloger iz Banjaluke i promoter ljepota BiH Robert Dacešin dobio je diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine odlukom ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića.

Dacešin je rekao da je u avgustu ove godine dobio iznenađujući poziv kada se vozio prema Makedoniji.

Prema njegovim riječima, poziv je dobio iz Kabineta ministra spoljnih poslova BiH , odakle su ga obavijestili da je ministar Konaković donio odluku da mu se dodjeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije Bosne i Hercegovine, ne samo u regiji već i širom svijeta gdje putuje.

“Ček, štaa??? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize a imam ogromnu želju da tamo putujem. Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo što se dogodilo. Ministar mi je po diskrecijskom pravu odlučio dati diplomatsku putovnicu, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac našeg pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast”, napisao je Dacešin na društvenim mrežama.

Zahvalio se ministru Konakoviću na ovoj odluci i na tome što je učinio da se osjeća ponosnim i da sa još većom željom priča, snima i stvara nadaleko o BiH.

Nezavisne.com

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech