Četvrtak, 22. Februara 2024.
Puls Grada

Mandić: Kolektori su od velikog značaja za naš grad, riječ je o najvećem i najskupljem projektu u Banjoj Luci

Generalnim projektom kanalizacione mreže, koji je izgrađen još prije 15 godina, predviđeno je da se u gradu izgradi jedan centralni prečistač u Delibašinom selu. Od tada po tom pitanju nije urađeno govoto ništa. Radi se isključivo kanalizaciona mreža koja dodatno opterećuje našu rijeku Vrbas. Građani su istakli da je ovo prioritet u našem gradu.

Poručio je ovo ovlašeni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić, koji je naglasio da je ovo jedan od najvećih i najbitnijih projekata u našem gradu.

-Sa druge strane to je i dugoročan projekat, ali mi smo na vrijeme krenuli. Uradili smo studije i projekte, studiju ekonomske opravdanosti i došli smo do zadovoljavajućih rezultata gdje mi svakako ne odustajemo od centralnog prečistača otpadnih voda, te nam je za taj projekat potrebna podrška institucija i donatora– kaže Mandić.

Naglasio je kako do tada gradska administracija može riješiti najveći problem, a to je rijeka Crkvena.

-Urađen je novi, posebni projekat izgradnje manjeg prečistača koji bi riješio problem rijeke Crkvene, ali i tu imamo određene izazove. Prvi smo prevazišli tako što smo obezbijedili sredstva kroz kreditno zaduženje, pa smo uradili idejno rješenje i studiju opravdanosti, tako da smo došli do varijante da se može napraviti prečistač na rijeci Crkvena, gdje bi riješili centralni dio grada. Pred nama je sada drugi izazov, a to je da lokacija koja je predviđena ne odgovara postojećem regulacionom planu, pa bi isti trebalo izmijeniti – kazao je Mandić.

Napomenuo je da je ovaj prijedlog upućen u skupštinsku proceduru, ali da to Skupština Gada nije prihvatila.

-Bez obzira na sve, mi ne odustajemo, jer su građani prepoznali ovo kao jedna od najvećih problema u gradu na Vrbasu – ističe ovlašeni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech