Četvrtak, 20. Juna 2024.
Dom & Enterijer

Ove stvari nemojte držati u kući – prizivaju siromaštvo i dugove

Svaka stvar, prema feng šuiju, emituje energiju. I zato je uređenje doma izuzetno bitno. Ono što je važno, jeste da, prema ovom učenju, u domu držite stvari koje privlače blagostanje i sreću.

Međutim, u brojnim kućama se nalazi gomila stvari koje blokiraju energiju.

Ukoliko imate neke od ovih, obavezno ih se otarasite, jer prizivaju dugove i siromaštvo:

Nered i prljavština

Ako je vaš dom pun prljavštine i zatrpan nepotrebnim stvarima, prema ovom vjerovanju privlači finansijske probleme. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova, jer je energija zarobljena. Prljav frižider po feng šuiju donosi dugove koje nećete moći da naplatite, a prljava rerna finansijske probleme.

Takođe ako želite dobru energiju ovih pet stvari treba da izbacite iz doma.

Kaktus

Kaktus je vjerovatno jedna od najpopularnijih biljaka za kućne uslove. Nije zahtevan, a može da lijepo ukrasi dom. Međutim, feng šui pravila kažu da nijedna biljka sa trnjem ne sme biti u kući, a jedini izuzetak su ruže.

Suvo cvijeće

Ovde se misli i na uvelo cvijeće, ali i na aranžmane od suvog cvijeća. Vastu Šastra, hindu nauka o arhitekturi kaže da ni po koju cijenu u kući ne smijete imati suvo cvijeće.

Slomljeni sat

Feng šui kaže da ništa u kući ne sme da bude okrnjeno ili slomljeno, a nikako satovi jer polomljeni sat je znamenje loših događaja u budućnosti.

Prazne stolice za ljuljanje

Drevno vjerovanje kaže da je prazna stolica za ljuljanje otvoreni poziv zlim duhovima da se u nju smeste i smrse konce ukućanima, prenosi 24sedam

Stari kalendar

Verovanje kaže da će posmatranje stare godine, datuma ili dana prizvati nesreću u vaš život.

Glas Srpske

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech