Utorak, 14. Maja 2024.
Puls Grada

Žuto upozorenje zbog vjetra i kiše i vremenska prognoza za naredne dane

Meteoalarm je objavio žuto upozorenje za danas za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će duvati i do 70 kilometara na čas, a za regije Mostara, Sarajeva i Tuzle i zbog najavljene kiše.
 
Za regije Banjaluke i Višegrada upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, za regije Trebinja i Foče između 50 i 70, a za prijedorsku regiju jer je prognozirano da će vjetar duvati između 30 i 50 kilometara na čas.
 
Za trebinjsku regiju prognozirano je i da će pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom, te da je uz pljuskove moguća i grmljavina, koja je prognozirana i za područje Prijedora.
 
Na području Sarajeva, Tuzle, Mostara i Livna očekuje se da će pasti između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom.
 
Za regije Sarajeva, Tuzle, Livna prognozirano je da će povremeni udari vjetra biti između 40 i 60 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 
U Republici Srpskoj tokom vikenda biće promjenljivo vrijeme – sutra oblačno uz slabe padavine, a u nedjelju, 19. novembra, sa sunčanim intervalima i toplije.
 
Sutra će u centralnim i istočnim predjelima oblačnost donositi slabe padavine – u nižim predjelima kišu, a u višim susnježicu i snijeg, a maksimalna temperatura vazduha biće od četiri na zapadu do 10 na jugu, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
U nedjelju, 19. novembra, biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije vrijeme, a maksimalna temperatura vazduha biće od šest u centralnim predjelima do 11 na jugu, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.
 
U ponedjeljak, 20. novembra, jutro će biti uglavnom hladnije, uz kraće sunčane intervale i suvo u većini krajeva, a uveče jača oblačnost koja će donijeti kišu.
 
Maksimalna temperatura vazduha biće od sedam na zapadu do 15 stepeni na istoku, u višim predjelima od pet stepeni.
 
RTRS
Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech