Četvrtak, 22. Februara 2024.
Kultura & Obrazovanje

MSU RS: Promocija knjige „Ovdje i tamo, tamo i ovdje“ Mladena Bundala

U utorak, 28. novembra u 19.00 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske biće predstavljena umjetnička knjiga Mladena Bundala pod nazivom „Ovdje i tamo, tamo i ovdje“.

-Kroz ovu umjetničku knjigu Mladen Bundalo nam pruža svoja promišljanja teme migracija i pripadanja u različitim kontekstima u kojima se tokom života našao. Knjiga „Ovdje i tamo, tamo i ovdje“ je svojevrstan skup umjetničkih radova nastalih kroz sopstveno iskustvo prelaska iz zavičaja u inostranstvo, koje za njega traje posljednjih petnaest godina – navedeno je u saopštenju Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Dodaju kako intimne priče – umjetnikova proživljena stanja u ovoj knjizi su predstavljene kroz auto-etnografske dokumente procesa prelaska iz zavičaja u inostranstvo.

-Za potrebe ove knjige, adaptirani su foto/video/crtež-eseji nastali u periodu od 2012. do 2023.godine. Na promociji knjige govoriće autor Mladen Bundalo, kustoskinja izložbe Isidora Banjac, producent Zoran Galić, dizajner knjige Nemanja Mićević a razgovor će voditi direktorica MSURS dr Sarita Vujković – ističu u saopštenju.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech