Nedjelja, 5. Maja 2024.
Puls Grada Sport

Održana ulična trka „Trčimo za Srpsku“

Na ulicama Banje Luke danas je održana Međunarodna ulična trka „Trčimo za Srpsku“.

U trci je učestvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da medalja „Trčim za Srpsku“ za njega znači – borimo se za Srpsku.

-Današnja trka, osim što je humanitarnog karaktera, ima i simbolično značenje za svakog građanina Republike Srpske. Mi već 32. godinu svi zajedno trčimo jedan važan maraton, maraton za našu Republiku Srpsku i nikada ne smijemo stati u toj trci. To je trka za razvoj Srpske, za ostanak naših ljudi ovdje, za bolju budućnost svih naših građana. Da ono što je u teškim vremenima borbom sačuvano, u miru bude dodatno ojačano i to je zadatak novih generacija – poručio je gradonačelnik.

Veliku zahvalnost izrazio je Dušku Tadiću, Banjalučkoj trkačkoj ligi, Atletskom klubu invalida „Vrbas“ i brojnim sponzorima koji su omogućili da današnji događaj bude uspješan.

Organizator ovog događaja, Duško Tadić kazao je ova trka zajednički doprinos proslavi Dana Republike Srpske, te je ovom prilikom zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji trke.

-Ovo je do sada naša najveća trka po broju učesnika, koji su učestvoavli i završili ovu trku. Zbog toga smo kao organizatori presrećni što su nas sugrađani i učesnici iz drugih gradova podržali kako bi ova trka uspjela – kazao je Tadić.

Pobjednici današnje trke su Mladen Samardžić u muškoj konkurenciji i Snježana Pisarić u ženskoj konkurenciji.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech