Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Auto Moto & Hi Tech

Na području Prnjavora, Laktaša, Čelinca… sankcionisana 53 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola

Na području Laktaša, Prnjavora, Čelinca i Кneževa, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tom prilikom kontrolisali su i izvršili alkotestiranje 1 385 učesnika u saobraćaju.

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisana su 53 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog boroja sankcionisanih vozača 29 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 15 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, sedam vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva “mlada vozača “, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 12 ostalih prekršaja.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da poštuju zakonske propise i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge.

micromreza

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech