Subota, 27. Aprila 2024.
Auto Moto & Hi Tech Puls Grada

Za kvalitetnije odvijanje saobraćaja: Od 7. do 9. marta formiranje dvije izlazne trake za isključenje iz kružnog toka prema Gimnaziji

Nakon uspješne implementacije jednosmjernog režima saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanskoj, uočeno je da je u cilju povećanja protoka automobila neophodno izvršiti određene korekcije na kružnom toku saobraćaja kod „Ekvatora“.

-S obzirom na to da u toku izrade projekta nije bilo moguće sagledati sve potencijalne konfliktne tačke budućeg kružnog toka, projektant je predvidio mogućnost da se nakon eksperimentalnog perioda eksploatacije i uočenih kritičnih tačaka izvrše određene korekcije saobraćajnog rješenja. Korekcije su minimalne i odnose se na formiranje dvije izlazne saobraćajne trake za isključenje iz kružnog toka prema Gimnaziji, u najvećoj mjeri korekcijom horizontalne signalizacije – pojasnili su iz Odjeljenja za saobraćaja i puteve.

Navode da je s tim u vezi planirano da se predmetni radovi izvedu u periodu od 7. do 9. marta, pri čemu neće dolaziti do obustave niti otežanog odvijanja saobraćaja.

Radove će izvesti preduzeće „Građenje Đurić“ d.o.o. Banja Luka u okviru postojećeg ugovora.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech