Subota, 27. Aprila 2024.
Puls Grada Sport

KKI „Vrbas“ domaćin NLB Wheel lige: Nastaviti uspješnu seriju

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ u nedjelju, 17. marta biće domaćin redovnog kola NLB Wheel lige. Osim banjalučkog tima u ovoj posljednjoj rundi uoči plej-ofa nastupiće KKK Crvena zvezda Singidunum (Beograd), KK OSI Paramont (Podgorica) i Parasport Slovenija.

– Kada je u pitanju sama organizacija ovog eminentnog takmičenja moram istaći da smo potpuno spremni da na dostojanstven način ugostimo naše sportske prijatelje koji dolaze iz Srbije, Slovenije i Crne Gore. Imamo mi itekako iskustva kada se radi o organizaciji velikih takmičenja, jer smo svojevremeno bili domaćini kvalifikacionih turnira poput „Evrolige 3“, „Evrolige 2“, „Evrolige 1“, za što smo dobijali čistu desetku. Nema nikakve dileme da ćemo biti odlični domaćini i kada se radi o predstojećim utakmicama NLB Wheel lige – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Banjalučani su dosad imali mnogo uspjeha u ovom regionalnom takmičenju kojeg su osvajali sedam puta. Dobro su igrali na prethodnim turnirima koji su se održali u Beogradu i Podgoricu, te uz odgovarajuću selekciju Parasport Slovenije imaju maksimalan učinak i tako se nadaju da će se desiti i poslije dva meča koja ih očekuju za vikend.

– Ekipa je u prethodna tri susreta ostvarila sve tri pobjede i sada nas čekaju nova dva meča. Jedan od njih je okršaj sa selekcijom Parasport Slovenija, dok je drugi rival KKK Crvena zvezda Singidunum. Nadam se da će moji igrači sa kapitenom Biljanom Nedić na čelu pružiti dobre partije i da će pobjednički izaći iz oba ova duela. Naš cilj je jasan, a to je da sa prve pozicije uđemo u polufinale plej-ofa – optimista je Marinko Umičević.

Recimo da će se sve utakmice naredne runde NLB Wheel lige odigrati 17. marta u Sportskoj dvorani „Borik“, a program počinje u 11.30 časova kada će prvi duel odigrati KKI „Vrbas“ i Parasport Slovenija.

Izvor: Marinko Umičević – Oficijalna Stranica

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech