Četvrtak, 23. Maja 2024.
Kultura & Obrazovanje Puls Grada

Muzej Republike Srpske: Izložba učeničkih likovnih radova „Proljeće u muzeju“

U Muzeju Republike Srpske, danas, 24. aprila u 11.00 časova biće otvorena tradicionalna izložba učeničkih likovnih radova „Proljeće u Muzeju“.

-Izložbu sačinjava 150 crteža, punih kolorita , koje su naslikali učenici, inspirisani muzejskim eksponatima. Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske već osamnaestu godinu u saradnji sa osnovnim školama Republike Srpske organizuje likovne radionice pod motom „Muzejski eksponat kao inspiracija“, u sklopu tradicionalne manifestacije „Proljeće u Muzeju“ – navedeno je u saopštenju.

Dodaju i to kako u periodu od 18. marta do 1. aprila Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske organizovalo je 31 likovnu radionicu u kojima je učestvovalo 150 učenika iz osnovnih škola Republike Srpske.

-Muzej Republike Srpske pruža veliku pažnju i podršku talentovanim učenicima osnovnih škola, čime podstiče dječiju kreativnost i pomaže im da razviju svoje sposobnosti i vještine. Zahvaljujući uspješnoj i dugogodišnoj saradnji Pedagoške službe Muzeja Republike Srpske sa osnovnim školama Muzej je postao mjesto u kome učenici na organizovan i kvalitetan način provode svoje vrijeme – dodaju iz Muzeja.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech