Subota, 27. Jula 2024.
Puls Grada

Filozofski fakultet i Banski dvor organizuju predavanje: Nasilje u društvu – razlozi, posljedice i načini sprečavanja

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Kulturni centar Banski dvor organizuju seriju predavanja namijenjenih široj zajednici sa željom, kako su istakli – da pomognu sugrađanima u suočavanju sa različitim izazovima, ali i da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove.

-Živimo li u društvu preplavljenim nasiljem? Šta treba da znamo o nasilju, njegovim razlozima, posljedicama i načinima sprečavanja? Imamo li dovoljno roditeljskih vještina da zaštitimo svoju djecu od nasilja i vaspitamo ih da ne budu nasilna prema sebi i drugima? Umijemo li u eri savremenih tehnologija i promjene sistema vrijednost izgraditi nultu toleranciju na nasilje ili biramo da trpimo, ćutimo, žmirimo, navikavamo se? Prepoznajemo li nasilje!? Kako reagujemo!? Ako ste nekada postavili sebi neko od ovih pitanja, pozivamo vas da budete sa nama na trećem predavanju u srijedu, 15. maja 2024. godine u 19 časova u Vijećnici Banskog dvora na temu Nasilje u društvu – razlozi, posljedice i načini sprečavanja, kada će o pojavi nasilja u društvu za građane govoriti prof. dr Sanja Radetić Lovrić i prof. dr Srđan Dušanić, socijalni psiholozi i profesori Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci – naveli su organizatori u saopštenju.

Predavanje se realizuje u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

Ulaz je slobodan.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech