Subota, 27. Jula 2024.
Auto Moto & Hi Tech

Linkedin predstavlja tri nove igre za poboljšanje produktivnosti!

Društvena platforma Linkedin objavila je tri igre usmjerene na razmišljanje koje će pomoći korisnicima i korisnicama da poboljšaju svoj fokus i uspostave bolju komunikaciju. Linkedin, najpopularnija društvena mreža za poslovanje i zapošljavanje na svijetu, osmislila je jedinstven način da profesionalcima i profesionalkama omogući trenutni odmor i da opuste svoje umove. Platforma je predstavila igre koje nude dnevne treninge s vježbama za jačanje uma i inovativan način za nova poznanstva.

Crossclimb, Pinpoint i Queens su tri igre koje je Linkedin News predstavio 1. maja. Najnovije ponude su skup misaono usmjerenih igara putem kojih će hiljade profesionalaca i profesionalki dobiti priliku da poboljšaju svoje vještine i stave na test svoje sposobnosti kao što su koncentracija, pažnja i mentalna fleksibilnost. Linkedin je naveo nedavno istraživanje Harvard Business Reviewa koje tvrdi da česti odmori ne samo da mogu poboljšati dobrobit pojedinca i pojedinki, već i povećati produktivnost.

“Istraživanja ističu važnost redovnih pauza tokom radnog dana, kao i kognitivne koristi od rješavanja dnevnih zagonetki. Zato lansiranje serije misaono usmjerenih igara namijenjenih zaposlenim profesionalcima i profesionalkama jeste da bi potakli da izdvoje trenutak tokom svog dana i ožive svoje umove. Igre će također potaknuti profesionalne razgovore, pružajući priliku za povezivanje i angažiranje s drugima, što znamo da cijene”, rekla je Pooja Chhabria, glavna urednica, APAC.

Platforma je rekla da će korisnici i korisnice Linkedina moći igrati igre jednom dnevno posjećivanjem News Huba koji se pojavljuje na glavnom ekranu Linkedina ili putem kartice Moja mreža. Korisnici i korisnice će također moći vidjeti druge osobe koji su igrali igru i vidjeti njihove rezultate, kao i rang-liste tvrtki.

Slično tome, LinkedIn News India također je provela anketu kako bi saznala šta indijski profesionalci i profesionalke misle o učinkovitosti rješavanja riječnih igara i zagonetki na poslu. Anketa je dobila ukupno 1.313 glasova, od kojih se 72% članova i članica složilo da su riječne igre i zagonetke odlična mentalna vježba. Dok se 11% članova i članica složilo da je to odličan način za lomljenje leda s kolegama i kolegicama, 13 posto je reklo da nikada nisu probali, ali bi voljeli.

-ROLIFY

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech