Četvrtak, 20. Juna 2024.
Putovanja & Zanimljivosti

Trikovi konobara – evo čime se služe da bi dobili veći bakšiš!

Uz pomoć proverenog trika konobari uvećavaju svoj bakšiš za čak 70 odsto. Ovo su trikovi konobara kojima se služe da bi dobili veći bakšiš!

U razgovoru za jedan podkast bivši šef FBI-ja Kris Vos je rekao da postoji jedna stvar koju konobari rade, a koja navodi ljude da im daju više napojnice.

Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele da povećaju zaradu, ali i za one koji ne vole da daju napojnicu, pa mogu da obrate pažnju na ovu taktiku.

U jednom istraživanju polovini osoblja je rečeno da prima narudžbine kao i obično. Drugoj polovini osoblja je rečeno da verbalno ponavlja  narudžbine mušterije.

Odnosno, ako mušterija naruči jedan hamburger i konobar treba da kaže – jedan hamburger. Odnosno, treba da ponovi reči gosta koji naručuje.

Prema istraživanju koje je rađeno na Univerzitetu u Nijmegenu, ovakvo ponašanje konobara garantuje da će im se bakšiš povećati za neverovatnih 70 odsto.

Ovaj trik zasnovan je na psihološki zasnovanoj činjenici da ljudi vole ljude koji se ponašaju kao oni, čak i ako je to samo ponavljanje njihovih reči.

Izvor: Magazin Novosti

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech