Petak, 26. Aprila 2024.
Čelinac Puls Grada

DNS ČELINAC: Mi znamo kako, ostali neka vide

Prijedlog Kluba odbornika DNS-a Čelinac da se na dnevni red 33. sjednice SO Čelinac uvrsti rasprava o statusu v.d. direktora JU Dječiji vrtić „Neven” Čelinac, ostao je usamljen i pored izričitog naloga Republičke inspekcije o razrješenju v.d. direktora, pored uputstva Ministarstva prosvjete i kulture o obaveznosti postupanja po navedenom nalogu i na kraju pored novčane kazne od 1.500,00 KM koju će osnivač, SO Čelinac da plati zbog nepoštovanja navedenih akata nadležnih državnih organa.

Da podsjetimo, svi odbornici i načelnik su dali zakletvu, a po zakonu su i dužni da odgovorno rade javni posao, poštuju Ustav, zakon i Statut opštine Čelinac i to sve u najboljem interesu svih građana opštine Čelinac. Uz to kao „šlag na tortu”, usaglašen je stav Kolegija Skupštine opštine „da će se u narednih mjesec dana postići politički dogovor koji će biti u skladu sa propisima”?! Zamislite ovo, postići će se politički dogovor o poštovanju zakona… Treba naglasiti da je na Kolegiju bilo i odbornika koji su isključivo tražili da se poštuje zakon, ali opet su bili u manjini.

Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja kako radi aktuelna čelinačka vlast, odnosno skupštinska većina u kojoj se nalaze SNSD, SP, US, zatim vanparlamentarna stranka koja je „uzela” tri odbornička mandata od DNS-a, a naziva se Demos, te još neki odbornici iz drugih političkih stranaka.

Mi u DNS-u niti znamo, niti možemo drugačije.

Ostaje nam da vjerujemo da će nadležni državni organi istrajati u poštovanju zakona ali i da će oni koji ga krše snositi odgovornost. Posebno polažemo vjeru u narod i birače da će o svima nama koji radimo ovaj javni posao na nekim narednim izborima, najbolje i pravedno suditi.

DNS ZNA KAKO. RIJEČ JE RIJEČ!

Čelinac, 21. septembar 2019. godina

Izvor: Informativna služba DNS-a

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech