Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Puls Grada Putovanja & Zanimljivosti

Mlinksa Rijeka neiskorišetni raj na zemlji (VIDEO)

Izletište Mlinska Rijeka nalazi se na samo nekoliko kilometara od Čelinca i za vrijeme prvomajskih praznika okupi na hiljade posjetioca. Na žalost, i pored vjernih posjetioca, ovaj raj na zemlji “popularan je” samo nekoliko dana godišnje.

Sav prirodni potencijal ovog mjesta ostaje na nivou školskih izleta. Danas, kada se novčana sredstva ulažu u obnove i očuvanje prirodnih ljepota, od Mlinske Rijeke bi se na jednostavan način mogao stvoriti najljepši prirodni resurs koji će služiti mnogim budućim generacijama.

Uz malo truda, volje i rada sve ovo je lako izvodivo, a i grad Čelinac bi na ovaj način dobio jednu sasvim novu dimanziju.

Kako je turizam danas djelatnost koja donosi profit, prava bi šeta bila ne iskoristiti ovaj prirodni potencijal i obogatiti našu životnu sredinu.

Izviđačko-sportsko-rekreativni centar „Mlinska Rijeka“ je najveći rekreacioni centar u regiji i kao Međunarodni skautski Centar (proglašen 1998. godine) je ucrtan na svim Evropskim skautskim mapama.

Nalazi se na regionalnom putu Banja Luka-Prnjavor, udaljen je od Banje Luke 28 km, a od Čelinca 15km.

Površina Centra je 35 ha sa dva potoka Mlinskom Rijekom i Kobaltovim potokom.

To je prirodni kompleks bogat crnogoričnom šumom.

Kompleks je trenutno opremljen sa nekoliko nadstrešnica za odmor i rekreaciju, placevima za kampovanje i parking mjestima dužinom kompleksa.

Pored svoje prirodne ljepote i onog što se do sada uspjelo napraviti na žalost ovaj prirodni resurs propada i čeka neke bolje dane.

Pogledajte video i sada zamislite Mlinsku Rijeku sa prelijepom botaničkom baštom, etno kućama, vodenicama, manjim jezerom, trim-stazama, hotelom i bungalovima.

Oko sebe imamo mnoštvo neiskorištenih potencijala, Mlinska Rijeka je jedan od njih. S toga izgradnju bolje budučnosti ne trebamo čekati, na njoj trebamo raditi ovdje i sada.

Izvor: biznispromo.com

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech