Srijeda, 24. Aprila 2024.
Preduzetništvo

ANKETA za preduzeća kojima RAD NIJE ZVANIČNO OBUSTAVLJEN

Prošlo je mjesec dana kako je zabilježen prvi slučaj zaraze virusom Covid 19 (korona virus). Od tog dana u Republici Srpskoj su u nekoliko navrata donošene različite odluke nadležnih vlasti o zaštiti stanovništva. Prvi i osnovni korak je zaštititi zdravlje stanovništva. Međutim, nakon svega, treba povesti i računa o privredi i ekonomiji same zemlje.

Neki od koraka koji su napravljeni se mogu okarakterisati kao pozitivni i podrška tim mjerama. Konkretno, radi se o mjerama koje je Vlada Republike Srpske donijela kao podršku preduzećima kojima je odlukama zabranjen rad. Ono što je izostavljeno, to su preduzeća kojima nije direktno zabranjen rad, a njihovo poslovanje je ugroženo i onemogućeno samim zaštitnim mjerama o zdravlju stanovništva.


Ogroman broj privrednika nema zabranu obavljanja djelatnosti, ali im je obavljanje djelatnosti onemogućeno, jer se ljudi ne kreću ili neke druge mjere zabrane utiču na njihovo poslovanje. To su poslovi organizacije događaja, marketinga, automehaničari, privatne ambulante, veterinari, proizvodnja namještaja, ugradnja stolarije, elektro radovi, turističke agencije, knjigovodstveni biroi, osiguravajuće kuće, hoteli, ali i mnoge druge djelatnosti.


Da bismo skrenuli pažnju na probleme koje mi imamo u poslovanju, pozivamo sve privrednike koji nisu dobili zabranu obavljanja djelatnosti, a ne rade ili ne mogu da rade u punom kapacitetu, da ispune anketu, koju ćemo dostaviti nadležnim institucijama, u kojoj ćemo navesti sve naše probleme, ali i načine na koje bi nadležne institucije mogle da nam pomognu. Jer zaštitom preduzeća (svih), sačuvaćemo i radna mjesta. Anketu je potrebno popuniti do nedjelje 12.04.2020. godine.

Molimo preduzetnike u RS da popune anketu na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/16iSxtyJ0Xdp5haEG3TKE7a0qZechKBAUlukK0X8ZD9A/edit

Izvor: Facebook grupa “Korona virus i privreda”

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech