Četvrtak, 23. Maja 2024.
Kutak za roditelje

Blizanci rođeni usred pandemije dobili krajnje neobična imena

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su da se njihovi blizanci zovu Korona i Kovid.

Majka Preti Verma (27) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku.

“Blagoslovljena sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta.. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad je i medicinsko osoblje počelo tako da ih zove odlučili smo da ih nazovemo prema pandemiji”, rekla je Preti.

Opisala je i s čim su morali da se nose od trenutka kad su joj, kasno naveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

“Kasno naveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako je moj suprug uspeo da se snađe da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je promet i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako susretljivi”, ispričala je.

Sekretar bolnice Šubra Sing medijima je otkrila da su mama i bebe u dobrom stanju i da su puštene kući.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech