Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Tri fonda za pomoć privredi u Srpskoj: od 27. aprila ukidanje nekih zabrana rada

Na jučerašnjem sastanku Glavnog koordinacionog tima u Republici Srpskoj preporučeno je da se 27. aprila 2020. godine ukinu mere zabrane rada za još neke subjekte iz oblasti uslužnih delatnosti.

U Glavnom koordinacionom timu RS su predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić i ministarka finansija Zora Vidović.

Na sastanku je konstatovano da je u završnoj fazi formiranje tri fonda čiji je zadatak da pomognu privredi u novonastalim okolnostima.

Reč je o Garantno – kreditnom fondu, čija je namena finansiranje obrtnih sredstava i podrška likvidnosti malih i srednjih preduzeća, te obezbeđenje garancija za obrtna sredstva i likvidnost malih i srednjih preduzeća.

Zatim, drugi je Kompenzacioni fond, čija je namena direktna podrška malim i srednji preduzećima i preduzetnicima po osnovu poreza i doprinosa i minimalnih neto plata, koja su prestala sa radom zbog odluka kriznih štabova, kao i pomoć Zavodu za zapošljavanje oko isplate naknada za nezaposlenost.

Treći je Fond za pomoć jedinicama lokalne samouprave, čija je namena pomoć javnim komunalnim preduzećima.

novosti.rs

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech