Srijeda, 24. Aprila 2024.
Kutak za roditelje Puls Grada

Ove godine: Preko milion KM za podršku sufinansiranja privatnih vrtića

Za potrebe sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama Grad Banja Luka ove godine izdvaja više od milion KM.

Prema podacima Odjeljenja za društvene djelatnosti isplata subvencija odvija se uobičajenom dinamikom, a ovaj vid podrške trenutno se isplaćuje za 2.225 korisnika.

Inače, maksimalan iznos subvencije koju Grad dodjeljuje u okviru projekta „0 djece na listama čekanja za vrtić“ iznosi 60.00 KM, a sredstva se uplaćuju direktno na račun podnosioca zahtjeva, tj. roditelja, staratelja ili hranitelja.

Podsjećamo, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila prošle godine, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi – u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Grada, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

Uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva;

Kopija kartice tekućeg računa;

Potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ iz razloga nedovoljnog kapaciteta;

Ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada Banje Luke.

U nastavku preuzmite:

PRAVILNIK

OBRAZAC

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech