Petak, 29. Marta 2024.
Dom & Enterijer

Imate mali BALKON? Ovih 5 trikova vam mogu pomoći da ga uredite

Ako su vas prvi sunčevi zraci već izmamili na otvoreno, idealan je trenutak da udahnete nov život svom balkonu ili terasi.

Bez obzira na to imate li prostrano dvorište ili malu terasu, pametno uređenje pomoći će vam da spoljni prostor pretvorite u lep i funkcionalan.

3. Funkcionalno rešenje za ostavu

Kolica su fleksibilno rešenje za balkon. Lako se premeštaju i mogu se koristiti kao sto za grickalice ili – možete stvoriti mali vrt na nekoliko nivoa s biljkama različitih veličina. Kolica se takođe mogu koristiti kao skladište za ono što svakodnevno koristite na balkonu, poput posuđa, krema za sunčanje, knjiga, kantica za zalivanje i tako dalje. Još jedno dobro rešenje za ostavu stvari je klupa s ugrađenim prostorom za skladištenje.

 

4. Napravite zelenu oazu

Opremite balkon teglama ispunjenim bujnim biljkama kako biste stvorili osećaj prirode oko vas. Dodajte malo začinskog bilja kako bi balkon mirisao jednako dobro kao što izgleda. Stvorite ugodnu i modernu atmosferu teglama za cveće različitih oblika i boja. Ispunite ih zelenim biljkama i šarenim cvećem. Korpe nisu samo pametno mesto za odlaganje jastuka i ćebića, već mogu poslužiti i kao tegle odlične strukture i lepih boja. Ne zaboravite staviti tanjirić ispod tegle.

5. Pojačajte udobnost tekstilom i korpama

Kako biste stvorili atmosferu dnevnog boravka na otvorenom posegnite za tekstilima – ćebićima i jastučićima, a toplinu ćete postići pletenim korpama koje su ujedno i idealno mesto za skladištenje sitnica.

-bizlife.rs/

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech