Utorak, 16. Aprila 2024.
Auto Moto & Hi Tech Puls Grada

Vožnja u aprilu besplatna: Prvi bus za panoramske ture od danas na ulicama Banje Luke

U susret Danu grada, prvi autobus za panoramske ture od danas je na ulicama Banje Luke.

U prvoj vožnji gradonačelniku su se pridružili, predstavnici medijskih kuća, ali i brojni turisti.

-Presrećan sam. Banja Luka je dobila jednu novu atrakciju- prvi autobus za panormaske ture obučen u boje Banje Luke. Krase ga najljepši simboli našeg grad, kao i poruka za Dan grada: Banja Luka uvijek lijepa i zauvijek naša – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, svi naši sugrađani, ali i svi turisti tokom mjeseca aprila mogu se provozati najljepšim dijelovima našeg grada potpuno besplatno, a novi panoramski autrobus voziće svaki dan.

-Ideja je bila da se autobus kreće najljepšim dijelovima našeg grada i da svi turisti dobiju priliku da naš grad vide iz jedne potpuno drugačije perspektive. Ovo je naš poklon našim sugrađanima i svim posjetiocima povodom Dana grada – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, za vrijeme trajanja turnira Srpska Open predviđene su nešto drugačije ture, dok ćemo kasnije svakako dodati još neke lokacije, svakako namjera je da ovaj autobus bude još jedna nova turistička usluga.

– Plan je svakako da autobus bude dostupan i tokom ljetnih mjeseci, s tim da će tada obući i svoje ljetnje odijelo – zaključio je on.

Ruta kretanja: 

Turistička organizacija grada Banje Luke uključila se u ovaj projekat i defnisala rute kretanja.

-Radili smo na izradi rute kojom će ovaj autobus da saobraćaja. Nastojali smo da te rute obuhvataju najznačajnije turističke motive našeg grada, a ujedno smo se morali prilagoditi i tehničke mogućnostima u vezi sa prolaskom autobusa pojednim ulicama – kazao je Mladen Šukalo iz Turističke organizacije grada.

Naime za vrijeme trajanja turnira Srpska Open, panoramski autobus kretaće kod zgrade Vlade Republike Srpske i Parka „Mladen Stojanović“ – stanica kod fontane i okretaće se na Malti i nastaviti trasu Ulicom kralja Petra i Karađorđevića do tvrđave Kastel i tu pravi krug , zatim produžava Ulicom kralja Petra, Kozarskom, ide na Zeleni most sve do Fabrike obuće „Bema“ odnosno do stanice odakle ide Banj bus.

Na tom potezu imamo još dvije stanice prema jugu, do nove gradske plaže i do termomineralnog izvora u Srpskim Toplicama. Kasnije, autobus se vraća opet do Beme, istočnim tranzitom, produžava dalje prema sjeveru i na toj strani imamo još jednu stanicu – Univerzitetski grad odnosno Univerzitetski centar Nikola Tesla i onda se bus vraća na početnu stanicu.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech