Četvrtak, 23. Maja 2024.
Puls Grada

Pogledajte program Noći muzeja u našem gradu

Manifestacija „Evropska noć muzeja“ biće obilježena u Banjoj Luci 13. maja, i to programima u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Muzeja Republike Srpske, a koje je podržao i Grad Banja Luka.

Evropsku noć muzeja koju ove godine Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske realizuje u saradnji sa EU Info centar Evropske unije u BiH u subotu, 13. maja u 20 časova. Ovogodišnja Noć muzeja je povezana sa Danom Evrope koji se obilježiva povodom zajedničkog različitog kulturnog nasljeđa, solidarnosti i zajedništva naroda Evrope.

-Tokom čitave večeri publika će moći da pogleda retrospektivnu izložbu „Sutra je ponedeljak” istaknutog neoavangardnog umjetnika Dragoljuba Raše Todosijevića.

Muzički program započeće u 20 časova na Krašovom parkingu pored MSURS.

Uživo, po prvi put u okviru Evropske noći muzeja u Banjoj Luci nastupiće Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta. Prije nastupa Konstrakte, publika će uživati u zvucima sarajevskog pop-rok benda Letu Štuke – naveli su iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U Muzeju Republike Srpske program počinje u subotu, 13. maja, od 17.30 časova.

-Uživajte u brojnim zabavnim i interaktivnim sadržajima za cijelu porodicu – saopštili su iz Muzeja Republike Srpske. Program pogledajte NA WEB SAJTU GRADA BANJA LUKA.

Svi sadržaji, kao i ulaz u oba muzeja tokom „Noći muzeja 2023“ su besplatni.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech