Srijeda, 24. Aprila 2024.
Kutak za roditelje

Treću godinu zaredom: U subotu počinje manifestacija „Dani porodice“

Fondacija „Za porodicu“ u susret Međunarodnom danu porodice, koji se obilježava 15. maja, organizuje niz zanimljivih događaja koji će trajati od subote, 13. pa sve do 21.maja.

-Dani porodice počinju sa Kreativnom inkluzivnom radionicom 13. maja u Domu omladine sa početkom u 11.00 časova. Radionica se realizuje u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu – Zvjezdice“. Učesnici će zajedno sa terapeutima i stručnim licima razgovarati o porodici i njenom značaju, a tema radionice biće „Ljubav“ – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako, pored zanimljivih predmeta koje će zajedničkim radom napraviti, usaglasiće i tekst Deklaracije o porodici i ljubavi.

-Ponosni smo što je inicijativa Fondacije „Za porodicu“ od prije dvije godine upućena tržnom centru „Emporium“ u Banja Luci, a koja se odnosi na uvođenje „Tihog sata“ zaživjela i traje i danas. Tokom cijele godine, svaku nedjelju, osobe osjetljive na senzorne zvukove i osvjetljenje, svoju kupovinu mogu da obave upravo u Emporiumu – dodaju organizatori.

U saradnji sa prijateljem porodice „DIS – pozorištem mladih“, 15. maja u 20.00 časova biće organizovano i humanitarno igranje pozorišne predstave „Komedija za odrastanje“.

-Ulaz će biti besplatan, s tim da će ispred sale biti postavljene kutije za prikupljanje sredstava koja će biti uplaćena za liječenje naše sugrađanke Darije Karanović. Nakon predstave, uslijediće koktel i druženje – dodaje se u saopštenju.

Ističu kako je porodica osnovni stub društva, te da je potreban trud cijele zajednice da bi se vrijednost porodice održala.

-Predavanje na temu „Izazovi porodice savremenog društva“ prof. dr Aleksandra Hadžić održaće u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u parku Petar Kočić, 16. maja sa početkom od 19.30 časova. Već tradicionalna aktivnost, Ponosni sajam, planiran je za 20. i 21. maj na platou ispred Krajiške kuće. Na sajmu će učestvovati proizvođači porodice sa troje i više djece koji iz godine u godinu rastu i nude sve zanimljivije i originalnije proizvode. Ovom prilokom vas pozivamo da posjetite aktivnosti koje smo pripremili u čast porodice – zaključuju organizatori.

Sve informacije možete dobiti na broj 066/073-973 ili na mejl marija.babic2015@gmail.com, a kompletan program pogledajte NA WEB SAJTU GRADA BANJA LUKA.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech