Petak, 3. Maja 2024.
Puls Grada

Sve je spremno za 29. Đurđevdanski festival dječije pjesme

Dvadeset deveto izdanje Đurđevdanskog festivala dječje pjesme biće održano danas, 13. maja, sa početkom u 17.00 časova u direktnom prenosu iz Studija 1 RTRS-a, ali i na internet stranici www. rtrs.tv kao i zvaničnom Jutjub kanalu Televizije.

Na ovogodišnjem Festivalu svoje vokalne sposobnosti pokazeće 21 izvođač iz osam zemalja, koji će izvesti 18 kompozicija.

Grad Banja Luka podržao je ovaj tradicionalni muzički događaj putem Kalendara kulturnih manifestacija, a djeca koja učestvuju na Festivalu obišla su grad i uživala u vožnji panoramskim autobusom.

Kao i prethodnih godina, osim standardnih nagrada za najbolju kompoziciju, interpretaciju, aranžman, tekst, scenski nastup…o kojima odlučuje stručni žiri, o nagradi publike odlučuju navijači i simpatizeri đurđevdanskih zvjezdica. Novina u odnosu na prethodni sistem glasanja za nagradu publike je ta da se glasa na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala.

Inače, Organizacioni tim odlučio je da se za nagradu publike glasa putem zvaničnoh Fejsbuk naloga Đurđevdanskog festivala, radi pružanja jednakih šansi za sve izvođače.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech