Četvrtak, 28. Marta 2024.
Puls Grada

Počinje 25. po redu „Teatar fest“: Bogat program za sve ljubitelje pozorišta od 5. do 11. juna

Ovogodišnji Teatar fest „Petar Kočić“, koji će ove godine biti održan 25. put, počinje 5. juna sa početkom u 21.00 čas, a biće otvoren uvodnom besjedom jedne od najeminentnijih umjetnika današnjice, Milene Marković.

-Nakon uvodne besjede predstaviće nam se posebni gosti: Maja Manojlović sa polaznicima škole pjevanja MaMa Vox, Combine Quartet i šampion svijeta u harmonici Radovan Ivanović zajedno sa Gudačkim orkestrom Narodnog pozorišta Republike Srpske pod dirigentskom palicom Stefana Zekića – navedeno je u saopštenju Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dodaju kako će takmičarski dio festivala biti nastavljen sutradan, 6. juna i trajače narednih pet dana.

-Učesnici su: Atelje 212 sa predstavom „Rolerkoster“, u režiji Milice Kralj; Narodno pozorište Niš, predstava „San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje)“, u režiji Milana Neškovića; Crnogorsko narodno pozorište i Centar za kulturu Tivat sa predstavom „Pokojnik“, a u režiji Egona Savina; Sarajevski ratni teatar, predstava „Moj sin samo malo sporije hoda“, režija Ivan Plazibat i Narodno pozorište u Beogradu, predstava „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ u režiji Juga Đorđevića – dodaju u saopštenju.

Navode kako će u čast nagrađenih biće izvedena opera „Deca“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, autora Milene Marković, a u režiji Irene Popović Dragović.

-Nakon svake predstave biće održan okrugli sto koji će voditi Aleksandra Glovacki, pozorišni kritičar, dramaturg i urednik u Redakciji kulture Radio Beograda 2. dobitnica ovogodišnje nagrade „Niko Garone“ za posebno angažovanje novinara u oblasti kulture – navedeno je.

Sve predstave počinju u 20.00 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

-Prateći program Festivala čine promocije knjiga i časopisa, a riječ je o sljedećim naslovima: „Umoran od dodira“ o životu i djelu Uglješe Kojadinovića, autorke Branke Sančanin, „Agon“, časopis za pozorište i vizuelne komunikacije, „Primijenjeni marketing u hrvatskim kazalištima“ autora Duška Ljuštine, „Repertoar zabave i razonode“ autora Nataše Glišić i „Tragovi pozorišne besmrtnosti“, zbirka pozorišnih kritika autora Ane Tasić. Moderator promocija koje počinju u 18.00 časova na Sceni „Petar Kočić“ je Aleksandar Matrak – dodaju iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech