Subota, 4. Maja 2024.
Puls Grada

Otvorena manifestacija „Ljeto na Vrbasu“, bogat program i u narednim danima

Tradicionalna manifestcija „Ljeto na Vrbasu“, koja se ove godine održava po 70. put, otvorena je sinoć na obali ispod tvrđave „Kastel“.

Ovom događaju prisustvovao je i gradski menadžer, Bojan Kresojević koji je poručio kako Banja Luka sve više ulaže u turizam, te da su mnogi projekti realizovani, a mnogi drugi će da budu realizovani u narednom periodu.

-Sa pravom je moguće reći da je ovo najljepše `Ljeto na Vrbasu` do sada, uzimajući u obzir da Banja Luka sada ima prvo izgrađeno dajak pristanište, Švedsku plažu, novouređenu plažu „Vrućicu“ to pokazuje da Banja Luka sve više ulaže u turizam kao jedan od najvećih potencijala za razvoj. Grad je zahvalan turizmolozima, turističkim agencijama, ugostiteljskim objektima koji su najzaslužniji što naš grad ove godine bilježi rast turizma za 50 odsto – kazao je Kresojević.

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke, Dragana Vukliš poručila je kako je manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ brend našeg grada, ali i i manifestacija po kojoj je Banja Luka prepoznatljiva, kako u Republici Srpskoj, tako i u cijelom regionu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić istakao je kako mnogo ljudi dolaze u Banju Luku, te da 70 godina manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ govori da je riječ o tradicionalnoj i značajnoj manifestaciji.

Na otvaranju 70. po redu „Ljeta na Vrbasu“ za sve sugrađane organizovan je i koncert „Banjalučani Banjaluci“ na ljetnoj pozornici tvrđave „Kastel“, a na koncertu su sve prisutne zabavljali Romana Panić, Lukijan Ivanović, Andrej Pucarević i „Maskarada bend“.

Bogat program manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ biće nastavljen i u narednim danima, a kompletan program manifestacije, koja je dio programa ovogodišnjeg „Banjalučkog ljeta“, možete da pogledate NA WEB SAJTU GRADA BANJA LUKA.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech