Srijeda, 15. Maja 2024.
Auto Moto & Hi Tech

TikTok se prilagođava pravilima EU s novim oznakama

TikTok je promijenio svoje sigurnosne značajke kako bi bio u skladu sa zakonom Europske unije o digitalnim uslugama. Promjene su usmjerene na rješavanje štetnog internetskog sadržaja i prakse oglašavanja.

Tvrtka je objasnila da će nove značajke biti pokrenute u nadolazećim tjednima i uključivati alat koji će korisnicima omogućiti lakši način prijave sadržaja za koji smatraju da je nezakonit. Korisnicima će ponuditi popis kategorija između kojih mogu izabrati, uključujući uznemiravanje, govor mržnje i financijski kriminal, piše ICTBusiness.

Prijavljeni sadržaj bit će uklonjen globalno ako je kršio smjernice zajednice tvrtke, au protivnom će ga dodatno procijeniti namjenski pravni tim. To može rezultirati manjom izloženošću sadržaju u zemlji u kojoj je prijavljen.

TikTok je također rekao da će korisnicima ponuditi mogućnost isključivanja personaliziranih ili ciljanih preporuka. Tvrtka je dodala da korisnici u dobi između 13 i 17 godina više neće vidjeti prilagođeno oglašavanje na temelju svojih aktivnosti na platformi, a računi onih mlađih od 16 prema zadanim su postavkama privatni, prenosi ICTBusiness.

-jabuka.tv

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech