Četvrtak, 9. Maja 2024.
Kultura & Obrazovanje Ljepota & Zdravlje

(FOTO) Rada Krivokapić – Radonjić iz Crne Gore proglašena je za najbolju svjetsku modnu dizajnericu za 2022/2023

Rada-Krivokapic-radonjic-modna-stilistkinja-i-kreatorica-naslovna

Rada Krivokapić – Radonjić modna kreatorka i stilistkinja iz Crne Gore (Kotor) osvojila je prestižno priznanje, proglašena je za najbolju svjetsku modnu dizajnerku za 2022/2023 od strane neprofitne organizacije Corporate Live Wire sa sjedištem u Londonu koja posluje na globalnom nivou.

“Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak projekata za moje brendove koje planiram i koji su veoma zahtjevni. Ova prestižna nagrada predstavlja izuzetnu čast i nešto najviše što se može u nekoj profesiji postići. Najavljujem novi brend koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ośećaj je neopisiv, ali nažalost zbog smrti moje majke koja se desila par dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu – izjavila je Rada Krivokapić Radonjić modna kreatorka i stilistkinja za Gradski Magazin Banja Luka.

FOTO DAMIR NESIMI

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm i zajedničke narodne nošnje Zentivns.

“Kovilm sam dizajnirala 2019. godine. Kovilm je stekao međunarodno priznanje, kao i zajednička narodna nošnja Zentivns koju sam dizajnirala 2021. godine. Trudila sam se da i nazivi za novi modni detalj i zajedničku narodnu nošnju budu jedinstveni, prihvaćeni i registrovani. Odjevni predmeti za sva moja tri brenda, Rada Krivokapić Radonjić, Kovilm i Rada Radonjić, su napravljeni korištenjem ekološki prihvatljivih materijala, najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Takav će biti novi, ujedno moj posljednji brend. “Print za novi brend sam dizajnirala 19. jula 2021. godine. U planu za novi brend je parfem za muškarce i modna revija „Bezvremenske teget-bijele pruge”, dok je naziv novog brenda u pripremi. Trenutno radim na kolekciji za modnu reviju koja nosi naziv „Svijet bez sukoba” za brend Rada Krivokapić Radonjić koja je mnogo zahtjevna i teška za realizaciju. Radim i na kolekciji za modnu reviju pod nazivom „Zasijeniti” za brend Rada Radonjić”, otkrila nam je Rada dodavši kako radi i na proširenom izdanju njene knjige „Odijevanje”.”, objasnila je Rada Krivokapić Radonjić naglasivši da je princip njenog rada inovativnost.” – izjavila je za Gradski Magazin Banja Luka.

FOTO DAMIR NESIMI

Rada je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil.

FOTO DAMIR NESIMI

Možete li nam otkriti jedan od modela koji će biti na modnoj reviji pod nazivom “Svijet bez sukoba”?

– Biće predstavljene bijela, crna i crvena haljina koje su rađene po modelu dvije haljine u jednoj. Haljina ima dva lica i dva različita materijala. I biće zajednička narodna nošnja pod nazivom Zentivns i školska uniforma.

Koji citat biste izdvojili od svih Vaših citata za čitaoce portala “Gradski magazin Banja Luka”?

– Citat u okviru brenda Rada Radonjić, „Niste još ostvarili svoj cilj. Krenite.”

FOTO DAMIR NESIMI

 

FOTO DAMIR NESIMI

FOTO DAMIR NESIMI

(Gradski Magazin Banja Luka)

 

 

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech