Četvrtak, 22. Februara 2024.
Puls Grada

Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu zaprimilo 13 hiljada zahtjeva za borački dodatak

Više od 13 hiljada zahtjeva za borački dodatak zaprimljeno je u Odjeljenju za boračko-ivalidsku zaštitu, te je u proteklom periodu počela i isplata boračkog dodatka.

Iz ovog Odjeljenja poručuju kako se isplate vrše određenom dinamikom, napominjući da je zbog velikog broja pristiglih zahtjeva nemoguće odmah izvršiti sve uplate.

-Prema novoj uredbi Vlade Republike Srpske u periodu od 11. septembra do 15. novembra u Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu zaprimljeno je 13 hiljada zahtjeva za borački dodatak, 800 zahtjeva za kategorizaciju i 400 preseljenja spisa iz drugih lokalnih zajednica. Zaključno sa 15. novemrom, obrađeno je 1.700 zahtjeva, koji su proslijeđeni Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite – navode iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Iz nadležnog Odjeljenja molimo sve borce koji su predali zahtjev za borački dodatak za strpljenje, budući da je potrebno vrijeme da isti budu obrađeni.

-Nakon obrade, na kućnu adresu svi borci dobiće novo rješenje. Imajući u vidu veliki broj zahtjeva nemoguće je odjednom riješiti sve zahtjeve. Stoga, molimo borce za strpljenje i napominjemo da niko neće biti oštećen – naglašavaju iz ovog Odjeljenja.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech