Subota, 11. Maja 2024.
Puls Grada

NOVI SJAJ I RADOST NA ŠETALIŠTU “DR MIODRAG LAZIĆ”

Šetalište “Dr Miodrag Lazić” u Istočnoj Ilidži postalo je još atraktivnije zahvaljujući novoj fontani koja je nedavno izgrađena.

Ovo nije samo estetsko osvježenje, već i izvor radosti za najmlađe sugrađane.

Realizacijom planiranih radova, koji su uključivali ne samo izgradnju fontane, već i uređenje javnih prostora, šetalište “Dr Miodrag Lazić” zajedno sa parkom “Veljine” dobija novi sjaj.

– Fontana je dodatno uljepšala Šetalište “Dr Miodrag Lazić”, a njenoj izgradnji posebno su se obradovali naši najmlađi sugrađani, poručili su predstavnici lokalne zajednice.

Odluka Skupštine opštine Istočna Ilidža iz 2020. godine da ova ulica ponese ime doktora Miodraga Lazića je svojevrstan omaž njegovom humanitarnom doprinosu tokom ratnih vremena. Njegova uloga kao ratnog hirurga u pružanju medicinske pomoći sarajevskim Srbima ostavila je neizbrisiv trag.

Šetalište “Dr Miodrag Lazić”, koje se prostire na 510 metara duž Dobrinje, brzo je postalo omiljeno mjesto za okupljanje i šetnju građana. Nova fontana dodatno je oživjela ovaj prostor, pružajući okruženje koje privlači sve generacije.

Ovo ukazuje na važnost očuvanja sećanja na ličnosti koje su svojim doprinosom ostavile trajan utisak na zajednicu.

SeeSrpska / Foto: Opština Istočna Ilidža

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech