Subota, 4. Maja 2024.
Auto Moto & Hi Tech

Baterija na mobitelu ti se užasno brzo prazni? Ovih 8 savjeta će ti pomoći da ti izdrži cijeli dan

Iako svaka baterija ima svoj rok trajanja, tako imaju i one u mobitelu. No, nekima se baterije unište doslovno odmah tako da žive s punjačima i stalno su vezani uz njih.

Ako si ti jedna od onih čiji je mobitel stalno uštekan u punjač, onda trebaš znati ove savjete. Pogotovo ako nisi u mogućnosti izmijeniti bateriju ili dobiti novi mobitel, ovi savjeti će ti definitivno pomoći. Carlcare Service su izdvojili nekoliko savjeta kako možeš očuvati svoju bateriju tijekom korištenja mobitela, ali i kako ju očuvati općenito, da duže izdrži. Ukoliko ćeš se držati većine ovih savjeta, sigurni smo da više nećeš imati toliko problema s pražnjenjem baterije!

1.Ponovo pokreni mobitel i ponovo ga napuni
Iako mislimo da ponovno pokretanje nema nikakvog učinka, ono može pomoći pri zaustavljanju svih aplikacije koje rade, a one su najčešći uzrok trošenja baterije. Osim toga, osvježava kompletan sustav, Android ili iOS, a nakon toga ga odmah napuni do kraja i to će ti sigurno pomoći kod održavanja baterije.

2.Deinstaliraj aplikacije koje ne koristiš ili isključi obavijesti
Neke aplikacije, iako ih ne koristiš, stalno šalju obavijesti koje ti nisu potrebne. Zato deinstaliraj sve aplikacije kojene koristiš ili isključi obavijesti za njih jer svaka nova obavijest crpi bateriju mobitela. No, bolje je da ih deinstaliraš ako ih ne koristiš jer si time i oslobađaš memoriju.

3.Automatska prilagodljivost svijetlosti ekrana
Ne treba ti svijetlost ekrana uvijek biti na maksimumu. Uključi automatsku prilagodljivost svjetline jer je to samo jedan od načina koji su nam dostupni na mobitelu, a da nam štede bateriju i energiju uređaja.

4.Ugasi sve aplikacije koje ti rade u pozadini
Otvorene kartice aplikacija u pozadini crpe više baterije nego što misliš. Zato moraš često brisati kartice aplikacija koje rade u pozadini, a bilo bi najbolje da zatvoriš karticu svake aplikacije onog trenutka kada izađeš iz nje kako ti to ne bi dodatno crpilo bateriju mobitela.

5.Isključuj lokaciju, Wifi i Bluetooth
Ove tri stavke često znaju biti glavni krivci zbog kojih ti se baterija mobitela brzo prazni. Zato kada god ih ne koristiš obavezno ih isključi kako ne bi ostala na nuli s baterijom baš kada ti najviše treba.

6.Uključi maksimalnu štednju baterije
Maksimalna štednja energije dostupna je skoro na svakom mobitelu, a ona ti automatski radi neke od ovih stvari umjesto tebe. Jedina mana je što možda nećeš moći pristupiti baš svim aplikacijama koje ti trebaju, ali ako si u strci, a mobitel ti je prazan, onda je ova opcija svakako korisna.

7.Koristi originalni punjač, a ne kopiju
Punjači koji nisu originalni od mobitela mogu uništiti njegovu bateriju jer ju crpe više od potrebnog. Originalni punjači su najbolji izbor, bez obzira što koštaju više od kopije. Osim tog, kod kopija postoji i mogućnost zapaljenja jer nisu dovoljno kvalitetni kao originalni.

8.Ažuriraj sve aplikacije odjednom, kao i sustav mobitela
Ako ažuriraš sve aplikacije odjednom, bez da ti se automatski ažuriraju, uštedjela si puno baterije! Automatsko ažuriranje aplikacije nije dobro jer ih ažurira kada dođe nova verzija, a to ti nekada može uzeti puno baterije te isto vrijedi i za sustav mobitela. Zato isključi automatsko ažuriranje pa to obavi sve odjednom kod kuće i to kada ti je mobitel napunjen!

– teen385.dnevnik.hr

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech