Četvrtak, 22. Februara 2024.
Dom & Enterijer

Ovo je idealna temperatura po prostorijama u stanu tokom zime

Idealna temperatura za vaš dom najviše zavisi od vaših navika, ali treba voditi računa o pametnom korišćenju električne energije.

Zbog toga britansko ministarstvo energetike preporučuje postavljanje termostata na temperaturu između 20 i 21 stepen u zimskim mjesecima, a i nižu kada spavate ili daleko od kuće, piše Real Simple.

Dnevna soba

Najbolje je održavati temperaturu dnevnog boravka između 19 i 22 stepena, jer se tu provodi najviše vremena, a tu i dolaze gosti. Stručnjaci kažu da je ovu prostoriju neophodno redovno provjetravati.

Spavaća soba

U stanu bi trebalo da bude najhladnije, a idealna temperatura je između 16 i 18 stepeni. Razlog za tako nisku temperaturu je kvalitet sna. Previsoka temperatura u spavaćoj sobi loše utiče na san, povećava nemir i produžava vrijeme potrebno za uspavljivanje. Takođe se ne preporučuje spavanje u hladnoj prostoriji jer se možete prehladiti.

Kuhinja

Zagrijati na maksimalno 20 stepeni, jer kuvanje dodatno zagrijava prostor. Međutim, temperatura ne smije biti ispod 20 stepeni, jer se tada stvara kondenzacija i vlaga, što izaziva stvaranje buđi.

Kupatilo

Temperatura u njemu treba da bude 21 stepen, jer je prijatno za boravak, a na zidovima kupatila se neće stvarati vlaga. Kada podižete temperaturu tokom kupanja, provjetrite kupatilo.

Glas Srpske

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech