Četvrtak, 22. Februara 2024.
Dom & Enterijer Putovanja & Zanimljivosti

Figuricu slona mnogi imaju u kući: Evo gdje morate da je postavite kako biste prizvali sreću i pare

Pojedini predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi rade suprotno.

U mnogim kulturama slon simbolizuje snagu, moć, mudrost, energiju i razum. Veruje se da slon donosi sreću, pa je poželjno da pored ulaznih vrata imate figuricu slona kako bi sreća ušla u vašu kuću. Postoji i vjerovanje da figurica slona može pomoći da nove stvari dođu u vašu kuću i to će se dogoditi ako figuricu slona postavite pored kreveta u spavaćoj sobi.

Prema Feng-Shui stručnjacima, držanje figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspjeh. Držanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav.

U našem narodu od davnina postoji vjerovanje da ćemo, kada nam bubamara sleti na dlan, toga dana imati sreće.

Međutim, postoje i drugi znaci iz prirode koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja ozbiljno stvaraju i slepo vjeruju u svim dijelovima svijeta.

Riječ je o nekim svakodnevnim pojavama koje, ako primetite, mogu da nagoveštavaju sreću koja vas očekuje vrlo brzo.

Cvrčak – Ako se slučajno u vašoj blizini pojavi cvrčak, obratite pažnju jer vas u bliskoj budućnosti očekuje veoma prijatan i srećan događaj.

Bubamara – ona simbolizuje sreću i prosperitet svuda u svijetu. Ovo nije bez razloga. Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na bolesnu osobu, to je znak da će uskoro ozdraviti.

Vilin konjic – uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, i simbol je mudrosti, hrabrosti, čistote, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovno rođenje, ponekad regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vretenca negdje u prirodi, obratite pažnju, jer vam donosi sreću.

Žir – Smatra se da žir odbija udare groma jer je plod hrasta, a hrast je drvo koje je sveto za Tora, mitskog boga munja i groma.

Svinja – nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo, strpljenje i poštenje.

Kornjača – prema vjerovanju, u starokineskoj mitologiji, kornjača je sveta životinja, odnosno jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Simbolizuje sreću, dugovječnost, mudrost i izdržljivost. Drevni Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

Žaba – ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u kuću.

Zečja šapa – od davnina širom svijeta vjeruje se da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i pomaže pri začeću.

Krokodilski zub – vjeruje se da donosi sreću, ali uglavnom onim ljudima koji vole da se kockaju.

Ima nešto u tim bajkama, narodnim vjerovanjima i pričama, ovo su bile samo neke od njih. Na vama je da odlučite da li želite da vjerujete u njih. Ali, imajte na umu samo jedno – nije bez razloga neka od ovih verovanja prihvaćena širom sveta i toliko dugo negovana.

Glas Srpske

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech