Nedjelja, 5. Maja 2024.
Sport

Rukometni savez Republike Srpske: Poziv iz Rusije za igre u Kazanju

Na adresu Rukometnog saveza Republike Srpske 29. januara stigao je poziv od Rukometnog saveza Rusije za rukometne reprezentacije u muškoj i ženskoj kategoriji iz Republike Srpske da učestvuju na međunarodnim sportskim igrama BRIKS-a koje će se od 11. do 24. Juna održati u ruskom gradu Kazanju.

Obradovao nas je poziv koji smo dobili iz sjedišta Rukometnog saveza Rusije jer se radi o igrama tokom kojih se očekuje učešće oko tri hiljade sportista iz 27 sportova. Na igrama će učešće uzeti sportisti iz Rusije, Kine, Indije i mnogih drugih zemalja. To bi bila prilika da nastupimo pod zastavom Republike Srpske i bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da u Rusiju pošaljemo mušku I žensku juniorsku ekipu.

Nadamo se da ćemo uspjeti otići u Rusiju, obratili smo se kabinetu predsjednika Republike Srpske, kabinetu premijera Republike Srpske i nadležnom ministarstvu jer mi sami nismo u mogućnosti da obezbijedimo novčana sredtsva za taj put.
Ako nam je stalo da djeca iskoriste ovu priliku onda se moraju pronaći sredstva, a ukoliko nadležnim institucijama nije do toga stalo i ne smatraju da bi trebalo da učestvujemo molim da nam odgovore na dopise da odgovorimo Rukometnom savezu Rusije da nismo u mogućnosti da učestvujemo ili da zamolim predsjednika Rusije Vladimira Putina da nam plati troškove jer ne smijemo tako olako ispustiti ovu priliku.

Učešćem nikoga ne vrijeđamo, ne izazivamo, jer je naše dejtonsko pravo da junirske ekipe igraju kao reprezentacija. Ovo je prvi put da je neko dobio poziv da predstavlja Republiku Srpsku na tako značajnom i velikom takmičenju.

Međunarodne sportske igre BRIKS održaće se u gradu Kazanj, poznatom po sportu koji se nalazi oko 700 kilometara od Moskve. A podsjećam da je KKI “Vrbas” prije nekoliko mjeseci u Banjaluci ugostio upravo Košarkaški klub invalida Kazanj I da smo se tom prilikom pokazali kao odlični domaćini i stekli nove prijatelje. Bilo bi značajno I korisno da se rukometne reprezentacije pojave u Kazanju jer bi to bila promocija ne samo rukometa nego i Republike Srpske.

Još jednom apelujem na nadležne da nam odgovore u što kraćem roku, da krenemo sa pripremama i nabavimo potrebnu opremu.

Sportski pozdrav !

Izvor: Marinko Umičević – Oficijalna Stranica

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech