Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Kultura & Obrazovanje Puls Grada

Radionica „Učenje učenja“ za djecu od 12 do 14 godina

Udruženje građana „Zdravo da ste“ 27.februara u prostoru Društvenog centra Rosulje (Park „Mladen Stojanović“) realizuje radionicu pod nazivom “Učenje učenja”. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 12 do 14 godina, a učešće je besplatno. Početak radionice je u 19 časova.

-Cilj radionice jeste da učenici uz pomoć edukatora osvijeste važnost dobre organizacije i planiranja vremena, potrebe za kontinuiranim učenjem, savladaju tehnike lakšeg usvajanja gradiva i motivacije za učenjem. Prijavu (ime, prezime, godište i kontakt telefon) poslati na mail: oc@zdravodaste.org najkasnije do 26. februara do 17.00 časova – saopštili su organizatori.

Ističu da često se dešava da učenici, naročito prelaskom u predmetnu nastavu imaju poteškoće sa savladavanjem naučenog, jer ih čeka obimnije gradivo, broj predmeta koji se udvostručio, različiti pristupi i očekivanja nastavnika.

-Kao što mnogi učenici i roditelji znaju, moguće je satima sjediti i učiti, ali rezultati izostanu. Tačno je da je za učenje potrebno vrijeme, ali količina vremena provedenog za knjigom nije dobar pokazatelj naučenog. Ovo se dešava kada učenik koristi jednu tehniku učenja, što postane monotono, misli odlutaju, izgubi se vrijeme, a koncentracija ima svoj vijek trajanja. Zato je važno koliko učimo i kako učimo, a iskustva pokazuju da se ne posvećuje dovoljno pažnje podučavanju tehnikama/vještinama učenja – naveli su u saopštenju.

Voditelj radionice je Đurđica Jeličić, školski psiholog sistemski porodični psihoterapeut.

Udruženje ovu aktivnost realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji zajednički finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a provodi UNDP.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech