Subota, 27. Aprila 2024.
Puls Grada Putovanja & Zanimljivosti

Tomo Dubočanin: Ne igrajte se sa ljudima, spremni smo leći pred bagere i svojim tijelima braniti Duboku od uništavanja

Predsjednik Koalicije za zaštitu Duboke Tomo Dubočanin zahvalio se danas svim mještanima Duboke, Grabovice i ostalih naselja kotorvaroškog kraja, koji su juče podržali svoje komšije u borbi protiv izgradnje male hidro-elektrane na Dubokoj. 

”Hvala i planinarima, ekolozima, ribarima, ljubiteljima prirode iz banjalučke regije, predstavnicima Centra za životnu sredinu, kao i brojnim novinarskim ekipama koje su juče bile u Dubokoj”, rekao je Dubočanin.

On je istakao da svaki čovjek koji je juče došao u Duboku zna zbog čega je došao, dodajući kako je kompletan skup bio pun emocija, jer je pokušaj da se Duboka i vodopad Skakavac unište pogodio svakog čovjeka sa ovih prostora.

”Pravnu bitku za poništavanje dokumentacije koja prati najavljenu izgradnju MHE već smo u jednom dijelu dobili, ali se nećemo smiriti sve dok i posljednji dokument ne oborimo. Narednih dana slijede novi sastanci sa predstavnicima institucija koje su uključene u ovaj proces”, rekao je Dubočanin. 

On je poručio nadležnima da se ne igraju sa energijom koja se juče vidjela u Dubokoj, dodajući da je Koalicija za zaštitu rijeke Duboke spremna i na mnogo radikalnije vidove borbe kako bi se spriječila samovolja i bahatost pojedinaca i interesnih grupa.

”Jasno nam je da mnogi imaju razloga za zabrinutnost, jer je priprema krivičnih prijava i tužbi u završnoj fazi. Nema kompromisa u ovoj borbi, a ako bi slučano pokušali da na silu krenu da uništavaju rijeku Duboku i vodopad Skakavac spremni smo leći pred bagere i svojim tijelima braniti ovi ljepotu koja nam je od Boga poklonjena na čuvanje”, poručio je Dubočanin. 

Glas Kotor Varoša

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech