Subota, 27. Aprila 2024.
Gastro Puls Grada

Trik kako da ofarbate uskršnja jaja i nježne pastelne boje

Proljeće je period godine kada se divimo nježnoj paleti pastelnih boja. Sam trešnjin cvijet asocira nas na divnu pastelno roze nijansu, vedro nebo na pastelno plavu, a tek prolistalo lišće na nežnu nijansu zelene.

Ovaj inspirativni dijapazan pastelnih boja možete prenijeti i na svoju uskršnjudekoraciju, a evo kakod a ofarbate jaja u pastelne nijanse.

Kako bi jaja primila divnu pastelnu boju, neophodno je da koristite jaja bijele ljuske.

Skuvajte željenu koiličinu jaja na uobičajen način, izvadite ih iz vode i ostavite da se potpuno ohlade.

Kada su jaja hladna, vrijeme je za pastelnu čaroliju!

Izaberite po sopstvenoj želji nekoliko boja za kolače, a zatim pripremite nekoliko čaša u kojima ćete bojiti jaja. Sipajte 200 ml hladne vode u svaku čašu, 1 1/2 kašiku alkoholnog sirćeta i 1 1/2 kašiku boje za kolače. U svaku čašu dodajete samo po jednu boju. Izmešajte kašikom boju u čaši da se potpuno rastvori u vodi i sjedini.

U svaku čašu stavite samo po 1 jaje. Ostavite da odstoji oko 2 minuta, pa izvadite jajae iz čašće kašikom. Ukoliko niste dobili željenu nijansu , vratite jaju u čašu da još malo odstoji, pa ponovo proverite. Proveravajte koliko se boja primila povremenim vađenjem jajeta iz čaše.

Kada dobijete željenu pastelnu nijansu jajeta, ostavite jaja da se dobro osuše, a zatim ih rasporedite u uskršnjoj korpi, prenosi StilKurir.

GS

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech