Subota, 27. Aprila 2024.
Kultura & Obrazovanje Puls Grada

Osnovna škola „Branko Ćopić“ kulturno-umjetničkim programom obilježila 40 godina od smrti našeg pisca

Povodom 40 godina od smrti našeg pisca Branka Ćopića, banjalučka škola koja nosi njegovo ime obilježila je ovu godišicu u holu škole uz bogat kulturno-umjetnički program.

Uz brojne učenike i zvanice, kulturno-umjetničkom programu prisustvoavo je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je kazao da nas je prije 40 godina napustio veliki pisac, čovjek koga, koliko god težak život i vrijeme bili, nikada nije napustila mašta.

-Danas smo se okupili u osnovnoj školi koja ponosno nosi njegovo ime kako bismo zajedno proslavili upravo njega, jednog od najboljih pisaca koji je ikada hodio našom zemljom i čovjeka koji je uljepšao mnoga djetinjstva. Najviše je volio da piše za djecu i tako da danas u čast njemu je i ova priredba, kojom se prisjećamo njegovog lika i djela, iskrenog rodoljuba i patriote, koji je volio svoj narod – kazao je gradonačelnik.

Čestitao je direktorici škole Branki Špirić, svim nastavnicima i učenicima koji su organizovali priredbu dostojnu velikog Branka Ćopića

Direktorica Osnovne škole „Branko Ćopić“, Branka Špirić rekla je da su u programu, osim učenika škole, učestvovali i učenici iz Osnovne škole „Pale“, folklorna grupa iz OŠ „Desnka“ Maksimović“, kao i dvije pjevačke grupe CKUDM „Veselin Masleša“, a da su im uz zvanice bili i gosti bratske škole iz Kragujevca.

-Djela Branka Ćopića i danas čitamo istim žarom kao što smo to činili i kada smo bili mali. Djelo mu je raznovrsno, bogato i sadržajno i u skladu sa tako bogatim stvaralaštvom u našoj školi koja nosi naziv Branko Ćopić upriličili smo bogat-kulturno umjetnički program – kazala je direktorica.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech