Subota, 27. Aprila 2024.
Nekategorisano

Banja Luka će biti dio važnog projekta prilikom izgradnje novog školskog objekta Građevinske škole

Obradovao me veliki entuzijazam i volja savjeta roditelja, rukovodstva škole, profesora i učenika Građevinske škole da istraju u inicijativi za izgradnju novog školskog objekta.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković poručivški kako će Grad Banja Luka će biti dio ovog važnog projekta i podržati sve naredne korake.

-Spremni smo da počnemo sa radovima na izgradnji još jedne škole već tokom ove godine. Izgradili smo jednu osnovnu školu, gradimo sportsku gimnaziju, obnovili smo veliki broj objekata osnovnih škola, a uskoro krećemo sa izgradnjom novog objekta Građevinske škole – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to kako Grad intezivno radi na izgradnji novog srednjoškolskog doma na lokaciji iza Poljoprivredne škole, u sklopu kojeg će se nalaziti Ugostiteljska i Politehnička škola.

-Na ovaj način riješićemo pitanje tri škole, Građevinske, Ugostiteljske i Politehničke, kao i Medicinske škole koja će biti dislocirana u krug UKC RS. Uz izgradnju osnovne škole na Paprikovcu pitanje obrazovnih ustanova na teritoriji grada Banja Luka biće riješeno – istakao je on.

Poručio je gradonačelnik kako je ova gradska administracija u potpunosti spremna za deceniju znanja.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech