Četvrtak, 16. Maja 2024.
Puls Grada

Inspekcija za hranu obavila kontrolu prometa suhih smokava trgovačkog brenda „Berny“

Gradska inspekcija za hranu izvršila je vanrednu kontrolu prometa suhih smokava trgovačkog brenda „Berny“ neto 180 grama sa rokom upotrebe do 6. maja 2025. godine porijeklom iz Turske, zbog utvrđenog sadržaja aflatoksina.

Kako su naveli iz resornog odjeljenja – Inspekcija za hranu Gradske uprave Grada Banje Luke obavila je kontrolu u 19 maloprodajnih trgovinskih objekata, koji su dio većih trgovačkih lanaca, te u 3 veleprodajna trgovinska objekta a na osnovu obavještenja EU RASFF proslijeđenog od strane Glavnog republičkog inspektora za hranu.

-U pet od ukupno 19 kontrolisanih maloprodajnih objekata u prometu je zatečeno 81 pakovanje suhih smokava navedene serije, dok je 25 pakovanja zatečeno u skladištu jednog trgovačkog objekta, te je rješenjem naloženo povlačenje i zabrana daljeg prometa navedenog proizvoda do otklanjanja sumnje na bezbjednost za ishranu ljudi.

U ostalim kontrolisanim trgovinskim objektima nije zatečen proizvod navedene serije u prometu niti na stanju u predmetnim objektima.

Inspekcija je dalje izvršila uzorkovanje iz prometa istog proizvoda druge serije, te navedenim laboratorijskim ispitivanjem nisu utvrđene nepravilnosti.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech