Petak, 26. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Belinda Chaplin iz Južnoafričke Republike na konferenciji “Kako postati uspješan”

Konferencija koja će se održati u Banjaluci u prostorijama hotela “Bosna”, 24. 5. 2018. godine sa početkom u 18.00 časova, ugostiće mnoga poznata i uspješna lica koja će svojim iskustvom i radom svim posjetiocima otkriti tajne uspjeha i podariti jedno novo iskustvo.

Jedan od učesnika konferencije o uspjehu je i Belinda Chaplin, koja dolazi iz Južnoafričke Republike.

Belindino radno iskustvo uglavnom je vezano za rad sa djecom, u Banja Luku je došla prije deset godina kako bi se nastavila baviti humanitarnim radom.

Zajedno sa volonterima organizuje “Klub čitalaca” u Domu “Rada Vranješević”.

Na obostrano zadovoljstvo predstavljamo vam i ostale  učesnika predstojeće konferencije :

Učesnika konferencije o uspjehu je i Njegoš Kutić. Master ekonomskih nauka, samostalni preduzetnik, politički aktivista, novinar – samo su neke od vještina koje krase karijeru Kutića.

Kutićevo radno iskustvo uglavnom je vezano za rukovođenje u oblasti finansija, investicija i razvoja, a u njegovoj biografiji ponosno stoje godine rada u Poreskoj upravi Republike Srpske, Raiffeisen banke, te Optima Grupa Nestro Petrol gdje i sada radi.

Pored ostalih učesnika, na obostrano zadovoljstvo pridružiće nam se i Siniša Kovačević, diplomirani stomatolog i vlasnik privatne stomatološke ordinacije “Stomatologija Kovačević” u Banjoj Luci.

Kroz praksu, i uz težnju da pacijentima pruži visokokvalitetne estetske rezultate, svoja interesovanja je usmjerio u pravcu estetske stomatologije, protetike i implantoprotetike.

Pored mnogobrojnih gostiju, rame uz rame, staće i Darinka Pejić, diplomirani inžinjer građevine koja je trenutno na poziciji direktora Poštanskog saobraćajnog centra Banjaluka.

Rukovoditi sistemom koji broji oko 230 zaposlenih i baviti se primarnom djelatnošću pružanja univerzalnih poštanskih usluga koje obuhvataju: prijem, otpremu, prevoz, prispjeće i uručenje poštanskih pošiljaka može samo organizovana, spretna i usredotočena osoba, s toga će svi posjetioci konferencije moći čuti upravo od Pejićeve kako sve navedeno uspijeva izbalansirati.

Na ovogodišnjoj konferenciji “Kako postati uspješan” pridružiće se mlada i već uspješna Dragana Ilibašić.

Banjalučanka Dragana Ilibašić (26) diplomirala je politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, a trenutno pohađa drugi ciklus studija, odsjek Međunarodni odnosi na istoimenom fakultetu.

U Inovacionom centru Banjaluka počela je sa radom 2015. godine na projektima koji su usmjereni na razvoj i pružanje podrške mladim preduzetnicima.

Do sada je radila na realizaciji preko 15 projekata, koji su usmjereni na samozapošljavanje mladih i razvoj preduzetničkih vještina. Trenutno je angažovana na projektu Evropska preduzetnička mreža, koji ima za cilj da kroz set instrumenata pruži podršku razvoju preduzeća.

Biljana Nedić je svojim prisustvom uveličala i prethodnu konfenrenciju “Žene u životu i preduzetništvu” te je ostavila sjajan utisak na sve prisutne, pa je tako i ove godine neizostavna tačka dijaloga o uspjehu.

Svima je dobro poznata kao banjalučka heroina vrhunskog talenta.

Biljana je članica Košarkaškog kluba invalida Vrbas, prvaka Bosne i Hercegovine i regionalne NLB lige. Dobitnica je niza priznanja, a njene vitrine, između ostalog, krasi ono za najperspektivniju sportistkinju i za najbolju sportistkinju Republike Srpske, te nagrada grada Banja Luke mladima za ostvarene rezultate u oblasti sporta.

Roduljub Stanišić će sve prisutne nadahnuti i inspirisati svojom energijom, te pokazati kako se zaista postaje uspješan.

Ako do sada niste čuli za Stanišića, mi vam danas donosimo samo jedan dio njegove životne priče koja će vas definitivno motivisati da prisustvujete konferenciji te da u razgovoru s njim spoznate možda i svoj dalji životni put.

Stanišić je jedan od osnivača i predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana za pomoć osobama sa invaliditetom „Svetionik“ koje je osnovano 2004. godine.

Od februara 2011. godine počeo je  sa treninzima Realnog Aikido-a (Borilačka vještina samoodbrane) u klubu „Srpski soko“ Banja Luka pod direktnim nadzorom trenera i majstora, nosioca crnog pojasa 6 dan Miroljuba Jovičića po specijalnom programu za osobe sa invaliditetom. U decembru 2015. je uspješno položio za crni pojas (majstorsko zvanje), u Aikido samoodbrani.

U oktobru 2016 godine osnovao je sekciju AIKIDO SAMOODBRANE čiji je i trener.

Još jedan učesnik koji će nam se pridružiti na konferenciji  je Vesna Račić, a svima nam je dobro poznata po svojoj emisiji Ženski kutak.

Vesna je rođena 08.06.1979. godine u Banjoj Luci i diplomirala je odnose s javnošću. Trenutno priprema svoj master rad na temu političkih odnosa s javnošću, a njena dosadašnja karijera okićena je sa 20 godina radnog iskustva.

Snimljeno je i emitovano preko 250 emisija, širom BiH. Emisija se emituje na Elta TV, a njena prodkcija je nezavisna. Cilj emisije je da mlade djevojke svoje uzore traže među uspješnim ženama i da lakše pronađu svoj put i posao koji će voljeti.

Otkrivamo vam još jednu panelistkinju na drugoj preduzetničkoj konferenciji, bićemo u prilici čuti kako postati uspješan iz ugla filozofa i budućeg magistra.

Jedan od panelista je Ana Galić filozof.

Ana Galić, student 2. godine II ciklusa studijskog programa Filozofija na Univerzitetu u Banjoj Luci, profesor filozofije i Teorije znanja na programu Međunarodne mature u Gimnaziji Banja Luka i profesor sociologije u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“, takođe u Banjoj Luci.

Još jedan od govornika na drugoj preduzetničkoj konferenciji je Mirjana Popović.

Mirjana Popović je jedina Evropljanka koja je 2015. godine završila master program iz političke ekonomije na prestižnom Williams Collegeu u Sjedinjenim Američkim Državama, te 2. Bosanka koja je ikad aplicirala za program Centra za razvojnu ekonomiju ove visokoškolske ustanove. Mirjana Popović, koja živi u Banjoj Luci i zaposlena je u javnoj upravi RS-a.

“Svaki govornik naše konferencije donijeće jedno novo iskustvo i obogatiti naša dosadašnja znanja. Svi posjetioci imaće priliku učestvovati u programu te kroz diskusiju unaprijediti svoje stečene vještine u tom famoznom putu ka uspjehu. Mi se nadamo da ćemo opravdati povjerenje naših posjetitelja i da ćemo uživati i više nego na prošloj konferenciji koja je bila zaista uzbudljiva i poučna”, izjavila je Vesna Krminac Kretić.

Ukoliko i vi želite biti dio ove priče rezervišite svoje mjesto na vrijeme, a kao znak dobrodošlice organizatori su za vas spremili nagrade koje će definitivno donijeti još širi osmijeh na lice.

Sponzori koji su među prvima prepoznali značaj konferencije:

Tussilago d.o.o.

Cafe Restoran Le Coq

Tvornica obuće Bema

ZU Stomatološka ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom „dr Đurić“

Zu Stomatološka ambulanta Dub-Dent

Stomatološka ambulanta dr Katarina Bilbija

 TC Zenit

 Butik Belloro

Za sve informacije kontaktirajte organizatore na broj telefona 065 657 444 ili e-mail vesna@itdmarketing.com.

(Gradski magazin)

 

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech