Petak, 19. Aprila 2024.
Ljepota & Zdravlje Preduzetništvo

Vlasnik najuspješnijeg zubotehničkog laboratorija u regionu poručuje: Ključ uspjeha je svakodnevno učenje!

“Stomatologija, ljepota ili zdravlje” naziv je simpozijuma sa međunarodnim učešćem koji će se 8. decembra 2018. godine održati u Banjoj Luci, u organizaciji Udruženja stomatologa Republike Srpske.

Bogat program u sklopu kog će neki od najcjenjenijih stručnjaka iz regiona govoriti o aktuelnostima iz svijeta stomatologije ove godine upotpuniće i predavanje profesora beogradskog Univerziteta, doktora Aleksandra Todorovića, koji iza sebe ima dugi niz godina rada u stomatološkoj protetici, implantologiji i kompjuterizovanoj stomatologiji, kao i preko 280 svjetski priznatih naučnih radova. Tema njegovog predavanja biće noviteti u cirkonija keramici.

Jedan od sponzora simpozijuma, uspješna domaća kompanija FullDent, te ujedno i najmoderniji zubotehnički laboratorij u regionu, za sponzorstvo se odlučio kako bi dao svoj doprinos unapređenju kvaliteta sadržaja ovog događaja.

– Udruženje stomatologa RS je strukovno udruženje iz oblasti stomatologije u Srpskoj na čijem čelu su izuzetno sposobni i vrijedni ljudi. Priliku da sarađujemo i budemo dio simpozijuma vidimo kao krunu na kraju ove, u pogledu razvoja veoma uspješne godine, riječi su Nenada Đukanovića, direktora i vlasnika FullDent laboratorija.

Đukanović objašnjava da je pojavom CAD/CAM tehnologije došlo do otvaranja nebrojeno mnogo mogućnosti u medicini i stomatologiji kao i mnogim drugim industrijama. Kako se CAD/CAM tehnologija oslanja na računare, tačnije, na softvere, njihovim razvojem u posljednjih desetak godina ostvaren je značajan napredak.

Obrada materijala koja je prije 10 godina bila gotovo nezamisliva danas je dostupna i u njegovom laboratoriju. Uz razvoj mašina i softvera radilo se i na razvoju materijala, te na kraju i samog proizvodnog procesa.

– Kao moderan laboratorij okrenut ka svojim klijentima, trudimo se da usvajamo novitete koji unapređuju kompletan radni proces sa jasnim ciljem – što kvalitetniji finalni proizvod. Nakon uvođenja ISO:13485 standarda postali smo svjesni činjenice da smo lider na domaćem tržištu, i samim tim nametnula se ideja da svoje proizvode pokušamo predstaviti i na tržištu Evropske Unije gdje smo zahvaljujući kvalitetu i cijenama zasigurno konkurentni, priča Đukanović.

FullDent laboratorij

Mali porodični laboratorij za nepunih 10 godina pretvorio se u najmoderniji zubotehnički laboratorij u regionu. Konstantna edukacija zaposlenih kroz redovne radionice, posebni mentorski programi koji novi kadar brzo dovode do samostalnosti u radu, savremena oprema, saradnja sa najcjenjenijim svjetskim proizvođačima stomatoloških materijala, samo su djelić napora i ulaganja koji su ovom laboratoriju osigurali uspjeh.

– Ono što nam mnogo znači je podrška naših saradnika. Kako bi cijeli proces bio na vrhunskom nivou, imamo Total Dent, uvoznika i ovlaštenog distributera velikog broja proizvoda svjetskih kuća poput 3M, GC Initial, Smile Line, First Scientific Dental Materials GMBH, itd. Takođe, od velikog značaja je i konstantna edukacija. Tokom cijele godine sarađujemo sa eminentnim svjetskim stručnjacima, u saradnji sa Total Dent-om organizujemo radionice za naše radnike i saradnike, posjećujemo najvažnije kongrese i u toku smo sa novitetima na tržištu. Sa dosadašnjim aktivnostima nastavljamo i u budućnosti i trudićemo se da što više toga donesemo i na naše prostore, ispričao je Đukanović.

Kao sponzor najavljenog simpozijuma, o kome više informacija možete pronaći OVDJE, FullDent laboratorij već ide ka ispunjenju svog obećanja.

Pored predavanja dr Todorovića, u sklopu simpozijuma održaće se i radionica doc. dr Ivana Škorputa, na temu izrade direktne restauracije uz izradu silikonskog ključa. Na radionici će biti prikazane i metode pravilnog uzimanja otisaka.

Slične aktivnosti možemo očekivati i u narednoj godini, za koju je najavljen dolazak još stručnjaka sa ciljem da podijele svoja znanja i iskustva.

Izvor: banjaluka.net

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech