Subota, 20. Aprila 2024.
Dom & Enterijer Kutak za roditelje

U Domu omladine otvorena izložba: Najmlađi crtali i pisali o svom gradu

U okviru aktivnosti povodom Dana grada, danas je u Domu omladine otvorena izložba učeničkih i radova mališana iz banjalučkih vrtića, te uručene nagrade onim čiji su likovni i literarni radovi o temi „Moj grad“ ocijenjeni kao najbolji.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac zahvalila je svim učenicima i predškolcima, koji su kroz svoj umjetnički izraz iskazali ljubav prema svom gradu, te njihovim učiteljima, nastavnicima i vaspitačima koji su zajedno s njima upotpunili obilježavanje Dana grada.

-Tradicionalno povodom Dana grada, učenici petih razreda iz naših osnovnih škola, a ove godine i mališani iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, pišu sastave o svom gradu i crtaju crteže. Zaista, ovo je lijep način i akcija kojom naši sugrađani još više zavole svoj grad i vežu se za njega – kazala je savjetnica Savić – Banjac.

Prema njenim riječima, želja Grada je da svake godine učestvuje što više učenika.

-Svi oni koji su učestvovali su već pobjednici, a zahvalnost dugujemo i svim vaspitačima i nastavnicima jer znamo koliko truda ulažu u rad sa djecom – zaključila je ona.

Kada je riječ o nagrađenim radovima, nagrađen je kolektivni rad vrtića „Zvončica“ iz Vrbanje, koji su dobili i pozivnicu vrtića iz prijateljskog grada Sremska Mitrovica da ih posjete na „Dječijoj bećarijadi“.

Ove godine za najbolji literarni rad proglašen je rad Marije Gavrić, učenice petog razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“. Na drugom mjestu je literarni rad Isaka Bećirbašića iz OŠ „Ivo Andrić“, a treće mjesto je osvojila Andreja Jungić iz OŠ „Aleksa Šantić“.

Nagrađeni učenici za likovne radove su: Katarina Janković iz OŠ „Desanka Maksimović“ – prvo mjesto, Strahinja Gvero iz OŠ „Branislav Nušić“ – drugo mjesto i Aleksa Račić i OŠ „Sveti Sava“ – treće mjesto.

Učenica petog razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“, Marija Gavrić, čiji je rad proglašen za najbolji literarni rad –  kazala je da piše priče o svom gradu, što je i ovaj put uradila i kako kaže – iznenadila je i obradovala ova nagrada.

-Pisala samo o prelijepom pogledu na naš grad sa Banj brda, o parkovima, ali i o crkvama koje imamo u Banjoj Luci – kazala je ona.

Pristigli radovi svih učenika, koji su učestvovali u ovom takmičenju, krasiće izložbeni prostor Doma omladine narednih sedam dana, a za najbolje radove iz svake kategorije pripremljene su prigodne novčane nagrade.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech