Četvrtak, 23. Maja 2024.
Kutak za roditelje

Poziv mladima za učešće u mirovnom kampu i mirovnom karavan u okviru projekta “EU za mlade mirovnjake u BiH” / “EU for Young Peacebuilders in BiH”

Centar za izgradnju mira provodi projekat “EU za mlade mirovnjake u BiH”  (EU for Young Peacebuilders in BiH) finansiran od strane EU.

U sklopu projekta biti će organizovan Mirovni kamp i Mirovni karavan koji je namijenjen mladim ljudima iz BiH starosne dobi od 18 do 25 godina koji zanima izgradnja mira, upoznavanje i umrežavanje sa mladim iz cijele BiH, te organizovanje mirovnih akcija u lokalnim zajednicama.

U toku Mirovnog kampa koji će trajati od 24.05. do 29.05 u Sanskom Mostu, učesnici će imati priliku da nauče osnove o izgradnji mira, pozitivnom miru, identitetu, stereotipima, predrasudama, dijalogu, te naučiti kako da implemeniraju lokalne mirovne inicijative u svojim lokalnim zajednicama sa drugim mladim ljudima iz svojih i drugih lokalnih zajednica.

Rad u Kampu je interaktivnog karaktera te ćemo koristiti prezentacije, diskusije, individualne i grupne vježbe, grupni rad, te rad u vrtu i prirodi.

U toku Mirovnog karavana koji će trajati od 29.05 do 02.06. učesnici će putovati u Banja Luku, Tuzlu, Mostar i  Sarajevo, i tu će se upoznati sa lokalnim organizacijama civilnog društva koje se bave mirovnim aktivizmom.

Učesnice/i će zajedno razviti planove za održavanje mirovnih akcija u njihovim gradovima tokom odvijanja projekta.

Tokom trajanja projekta, učesnici su obavezni učestvovati u Mirovnom kampu i Mirovnom karavanu, dizajniranju i implementaciji lokalnih mirovnih aktivnosti.

Prijaviti se možete na ovom linku: http://www.bit.ly/4226UZD do 12.05.2023. do 16:00 sati.

Učesnice/i koji budu izabrani će biti obaviješteni najkasnije do 16.05.2023. godine.

Troškovi prevoza, smještaja i hrane su pokriveni od strane organizatora.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech