Petak, 19. Aprila 2024.
Sport

Nastavak dominacije KKI „Vrbas“

Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ nastavili su sa dominacijom kako u Republici Srpskoj isto tako i u BiH. Nakon što su osvojili Kup Srpske, potom su na superioran način došli do devete uzastopne titule u Premijer ligi, a sada su po peti put prigrabili trofej najboljem u Kupu BiH pošto su ponovo bili bolji od KIK „Zmaj“ (84:60). Svakako da su za ove uspjehe najzaslužniji igrači sa kapitenom Biljanom Nedićem na čelu, stručni štab kojeg predvodi Aleksandar Vranješ, ali treba istaći da se ogromne zasluge pripisuju i predsjedniku Marinku Umičeviću koji nije mogao da prisustvuje finalu odigranom u Zenici.
– Igrači zaslužuju sve čestitke na još jednom velikom uspjehu, kao i naš stručni štab. Moramo biti zadovoljni sa onim što se dosad uradilo, a do svih ovih trofeja došli smo bez ijedne izgubljene utakmice, i mora se priznati da je to rijetkost, ali se ovo našoj ekipi često dešava i to je, između ostalog, potvrda našeg kvaliteta – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Prvi čovjek ovog trofejnog sportskog kolektiva ističi kako je i dalje u klubu potpuna mobilizacija, jer tekuća sezona još nije završena.

– Nema i ne smije biti opuštanja. Naš tim očekuje finale NLB lige koje je na rasporedu 21. maja u dvorani „Stožice“ u Ljubljani gdje ćemo ponovo igrati sa starim rivalom iz Gradačca. Pet puta dosad smo ih pobijedili, iskreno se svi nadamo da ćemo slaviti i u Sloveniji, te da ćemo po osmi put osvojiti ovo regionalno takmičenje uz napomenu da smo prošle godine bili pobjednici Bauerfeind lige – dodao je Marinko Umičević.

Kup BiH u Zenici osvojili su: Biljana Nedić (kapiten), Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Elvir Modronja, Ante Štimac, Slavko Šimić, Dragan Sikima, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Bojan Brkić, Darijo Tešanović i Milan Jović, te stručni štab: Aleksandar Vranješ, Goran Matić i Milica Švraka.

Izvor Facebook: Marinko Umičević oficijelna stranica

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech